20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Τραγική κατάληξη στην υπόθεση εξαφάνισης του 42χρονου αστυνομικού. Ανασύρθηκε νεκρός από την Τρύπα της Τατάρνας

Τραγικό τέλος στην υπόθεση αναζήτησης του 42χρονου αστυνομικού με καταγωγή από τον Τριπόταμο Ευρυτανίας. Βρέθηκε νεκρός στην Τρύπα της Τατάρνας.

Σχεδόν σαράντα ημέρες μετά την εξαφάνιση της 48χρονης Ευρυδίκης Τ. από το Καρπενήσι, μια νέα υπόθεση έρχεται να συγκλονίσει την Ευρυτανία. Πρόκειται για τον θάνατο ενός 42χρονου αστυνομικού από τον Τριπόταμο Ευρυτανίας, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από το πρωί της Παρασκευής (28/10). Δυστυχώς, τα ξημερώματα του Σαββάτου (29/10) η σορός του άνδρα ανασύρθηκε από την Τρύπα της Τατάρνας.

Το χρονικό

«Συναγερμός» είχε σημάνει στις τοπικές αρχές ανήμερα της εθνικής επετείου λόγω της εξαφάνισης του 42χρονου αστυνομικού Β.Κ., που υπηρετούσε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής. Με αφορμή το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου και την ανάγκη ολοκλήρωσης αγροτικών εργασιών, ο άνδρας είχε επισκεφθεί το χωριό του. Γύρω στις 10 το πρωί έφυγε από το σπίτι με το αυτοκίνητό του, ένα μπλε Opel Astra, με σκοπό -όπως είπε- να επισκεφθεί κοντινό πρατήριο καυσίμων.

Καθώς η ώρα περνούσε και ο 42χρονος δεν είχε επιστρέψει, οι συγγενείς του ανησύχησαν και ειδοποίησαν την αστυνομία. Γρήγορα άρχισαν έρευνες για τον εντοπισμό του, στην παραλίμνια περιοχή κοντά στον Τριπόταμο και σε χωματόδρομους απ’ όπου θα μπορούσε να είχε περάσει. Λίγες ώρες αργότερα, το αυτοκίνητο του αστυνομικού (μαζί και προσωπικά του αντικείμενα, όπως το κινητό του τηλέφωνο) βρέθηκε δίπλα στην Τρύπα της Τατάρνας, ένα φυσικό κατακόρυφο βάραθρο με βάθος περίπου 50 μέτρων. Οι χειρότεροι φόβοι δεν άργησαν να επιβεβαιωθούν.

Επιχείρηση τη νύχτα

ΦΩΤΟ: ΕΔΣΕ
ΦΩΤΟ: ΕΔΣΕ
ΦΩΤΟ: ΕΔΣΕ
ΦΩΤΟ: ΕΔΣΕ

Από τις πρώτες στιγμές αναζήτησης του 42χρονου, στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί, άνδρες της πυροσβεστικής, ομάδα από το Ελληνικό Διασωστικό Σώμα Ευρυτανίας (ΕΔΣΕ), εθελοντές ορειβάτες κ.α., ενώ κλήθηκε να συνδράμει -και έφθασε αργά το βράδυ στο σημείο- κλιμάκιο της 7ης ΕΜΑΚ από τη Λαμία. Οι ενδείξεις που είχαν οι αρχές «έδειχναν» ως πιθανότερη την εκδοχή ο αγνοούμενος να βρίσκεται μέσα στην Τρύπα της Τατάρνας.

Με τη χρήση σχοινιών, άνδρες της Ορειβατικής Ομάδα Έρευνας – Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ.) της 7ης ΕΜΑΚ κατάφεραν να προσεγγίσουν το σημείο και να διαπιστώσουν, δυστυχώς, ότι ο αγνοούμενος ήταν νεκρός μέσα στο βάραθρο. «Σορός άνδρα ανασύρθηκε από το βάραθρο «Τρύπα Τατάρνας», στο Τριπόταμο Ευρυτανίας. Επιχείρησαν 15 πυροσβέστες, με την Ο.Ο.Ε.Δ. της 7ης Ε.Μ.Α.Κ., καθώς και εθελοντές, ως συνδρομή στην ΕΛ.ΑΣ.», αναφέρει για την επιχείρηση ανάσυρσης της σορού του 42χρονου, το Πυροσβεστικό Σώμα. Στην επιχείρηση συμμετείχε και ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγράφων.

Η αστυνομία καλείται να εξετάσει εάν ο θάνατος του Ευρυτάνα αστυνομικού προήλθε από ατύχημα ή πρόκειται για περιστατικό αυτοκτονίας.

Σαράντα ημέρες μετά

Πρόκειται για μια υπόθεση που έρχεται σχεδόν 40 ημέρες μετά την εξαφάνιση της Ευρυδίκης Τ. στη Λίμνη Κρεμαστών, σε μια υπόθεση που κινητοποίησε μια πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της Ευρυτανίας επιχείρηση. Από την πρώτη στιγμή που χάθηκε, την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, δεκάδες άνθρωποι, μέλη διασωστικών ομάδων των ΕΜΑΚ (1η, 2η, 7η), βατραχάνθρωποι του Λιμενικού, πυροσβέστες, αστυνομικοί, ορειβάτες, εθελοντές διασώστες, πολίτες κ.α.- άρχισαν να ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή την περιοχή δίχως ωστόσο να εντοπίσουν ίχνη της αγνοούμενης. Τον βυθό της λίμνης σκάναραν σύγχρονα ειδικά μηχανήματα (σόναρ του Ε.Σ.Σ., υποβρύχιο drone της Ο.Φ.Κ.Α.Θ.), ωστόσο δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο που να οδηγήσει στον εντοπισμό της 48χρονης μητέρας. Για την Ευρυδίκη είχαν ψάξει και στην Τρύπα της Τατάρνας.

Είχε προηγηθεί, στις αρχές Μαρτίου 2022, η εξαφάνιση μιας 52χρονης γυναίκας που φέρεται να έπεσε στα νερά του Αχελώου, σε κοντινή από το χωριό όπου κατοικούσε μόνιμα. Οι έρευνες επικεντρώθηκαν πέριξ της Γέφυρας Τέμπλας, ωστόσο δεν απέδωσαν αποτέλεσμα.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ