28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Τραγωδία στις Σέρρες, νεκρός 11χρονος μαθητής από έκρηξη σε λεβητοστάσιο δημοτικού σχολείου

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία των Σερρών με τον θάνατο του μικρού μαθητή παιδί γνωστού γιατρού της πόλης ο οποίος σκοτώθηκε όταν κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες σημειώθηκε έκρηξη στο λεβητοστάσιο του 9ου δημοτικού σχολείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σχολείο είχε βρεθεί μηχανικός, προκειμένου να κάνει ρυθμίσεις, έτσι ώστε η θέρμανση του κτιρίου να προέρχεται από τη γεωθερμία και όχι από καυστήρα πετρελαίου, όπως ήταν παλαιότερα.

Ο μηχανικός έφυγε από το σχολείο έχοντας ολοκληρώσει τη δουλειά του και ενημέρωσε τον διευθυντή του σχολείου πως οι διακόπτες του λέβητα είναι κλειστοί και θα παραμείνει ανενεργός.

Σε κάποιο διάλειμμα των μικρών έγινε έκρηξη, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός μικρού παιδιού και τον τραυματισμό άλλων δύο.

Να αποδοθούν ευθύνες ζητούν με κοινή ανακοίνωση, τα Υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων, με αφορμή το τραγικό περιστατικό.

«Η τραγική απώλεια του μικρού μαθητή στις Σέρρες μας έχει συγκλονίσει. Η σκέψη μας είναι στους γονείς και την οικογένειά του, καθώς και στις οικογένειες των παιδιών που τραυματίστηκαν. Είμαστε σε επικοινωνία με τον αρμόδιο για τη λειτουργία του σχολείου Δήμο για να διερευνηθεί τι ακριβώς έχει συμβεί. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διερευνηθούν τα αίτια της τραγικής απώλειας και να αποδοθούν ευθύνες», σημειώνεται.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα “Μακεδονία”

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ