20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Τραγωδία στο Πέραμα: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη – Τι καταγγέλουν οι εργαζόμενοι

Ένας 47χρονος χειριστής γερανού νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός του εργατικού δυστυχήματος στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος.

Οι τρεις εργαζόμενοι συμμετείχαν σε επισκευαστικές εργασίες πλοίου, όταν κατά τη διάρκεια της μεταφοράς ενός έλικα με γερανό, κατά τη διάρκεια αποσυναρμολόγησης προπέλας, ο έλικας έφυγε από τη θέση του και καταπλάκωσε τους εργάτες.

«Όταν σηκωνόταν το πτερύγιο να βγει έξω, έφυγε από τον γάντζο του γερανού απ’ ότι όλα δείχνουν και καταπλάκωσε τους τρεις συναδέλφους» ανέφερε ο πρ. παρ. Πειραιά Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής Άκης Αντωνίου.

Οι δύο από τους τρεις τραυματίες διακομίσθηκαν στο Τζάνειο Νοσοκομείο του Πειραιά. «Ο ένας προσεκομίσθη νεκρός, είχε ξεκινήσει καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση από τον τόπο του ατυχήματος, η οποία συνεχίστηκε και εδώ αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ο δεύτερος φέρει ένα κάταγμα στο δεξιό κάτω άκρο» έκανε γνωστό ο παθολόγος στο «Τζάνειο» Νοσοκομείο, Γιώργος Κρανιδιώτης.

Ο δεύτερος τραυματίας χειρουργήθηκε και είναι εκτός κινδύνου. Το ίδιο ισχύει και για τον τρίτο τραυματία που μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

Καταγγέλουν ελλιπή μέτρα ασφαλείας

Ο τραγικός θάνατος του 47χρονου ξεσήκωσε την οργή των ναυτεργατών που καταγγέλλουν ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας.

«Δεν υπάρχουν στη Ζώνη απ’ άκρη σε άκρη ελεγκτικοί μηχανισμοί για να βλέπει ο κόσμος ότι είναι ασφαλής. Είναι εδώ πέρα “μία ζαριά”» δήλωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά Μάρκος Μπεκρής.

«Το εργατικό “ατύχημα” στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος είναι ένα ακόμη εργοδοτικό έγκλημα εξαιτίας της έλλειψης σύγχρονων συνθηκών ασφαλείας των εργαζομένων και ελέγχου απ’ τις αρμόδιες κρατικές αρχές» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Διερευνώνται τα αίτια και οι συνθήκες του δυστυχήματος. Με την ολοκλήρωση της διερεύνησης, θα συνταχθεί έκθεση, που θα αφορά στα αίτια και των τριών περιστατικών και η οποία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πειραιά» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιθεώρηση Εργασίας.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, η διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου προκήρυξε για αύριο 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 8:00 στη κεντρική πύλη στο Πέραμα.

Πηγή: ΕΡΤ | Ρεπορτάζ: Νίκος Κοντορούσης – Βαλέρια Δολαψάκη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ