29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Τριήμερη γιορτή της κολύμβησης στο Καρπενήσι. Με 500 συμμετοχές το Χειμερινό Κύπελλο Κολύμβησης που αρχίζει αύριο

Έτοιμο να υποδεχτεί το Χειμερινό Κύπελλο Κολύμβησης (25μ.) είναι το Καρπενήσι, όπου το τριήμερο 18-20 Νοεμβρίου, περί τους 500 κολυμβητές / τριες θα δώσουν το παρών στην πρώτη σπουδαία διοργάνωση της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Το Καρπενήσι ετοιμάζεται να υποδεχτεί, το τριήμερο 18-20 Νοεμβρίου, άλλη μια σπουδαία διοργάνωση της ΚΟΕ, μέσω της Περιφερειακής Επιτροπής Στερεάς Ελλάδας & Εύβοιας. Με τη συμμετοχή εκατοντάδων κολυμβητών-τριών, μελών σωματείων απ’ όλη την Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί στο Καρπενήσι το Χειμερινό Κύπελλο Κολύμβησης για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023.

Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας-Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας και τον Δήμο Καρπενησίου, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο θα φιλοξενηθεί το Χειμερινό Κύπελλο Κολύμβησης (πισίνα 25μ.), με τη συμμετοχή περίπου 500 κολυμβητών/τριών από όλη την Ελλάδα, στην πρώτη μεγάλη διοργάνωση της νέας αγωνιστικής περιόδου. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι κολυμβητές / τριες των αγωνιστικών ηλικιών, με κάθε σύλλογο να μετέχει χωρίς αριθμητικούς περιορισμούς σε κάθε αγώνισμα. Οι αγώνες θα μεταδοθούν απευθείας από το KOE TV στο YouTube, ενώ συνέντευξη Τύπου προγραμματίζεται στο Καρπενήσι για την Πέμπτη 17/11.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο

Η διοργάνωση του Χειμερινού Κυπέλλου εισήχθη προς έγκριση στο πρόσφατο (9/11) Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καρπενησίου. Ο αντιδήμαρχος αθλητισμού κ. Γιάννης Σβερώνης, εισηγούμενος το θέμα έθεσε υπόψη του Δ.Σ. την εισήγηση της Δ/νσης Κοινωνικών Υπηρεσιών, Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού, η οποία ανέφερε: «Με αφορμή το αριθμ. πρωτ. 14762/26-10-2022 έγγραφο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΚΟΕ) για την διεξαγωγή Αγώνων Χειμερινού Κυπέλλου Κολύμβησης στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Καρπενησίου στις 18-20 Νοεμβρίου 2022, σας καλώ όπως εγκρίνετε τη συνδιοργάνωση του δήμου μας με τον παραπάνω φορέα. Στην διοργάνωση του Χειμερινού Κυπέλλου Κολύμβησης 2022 θα συμμετέχουν 400 αθλητές από 45 αθλητικά Σωματεία της Ελλάδας, που έχουν τις 50 καλύτερες επιδόσεις με μορφή ανοικτής κατηγορίας και ανήκουν στην προ-εθνική ομάδα. Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε πέντε αγωνιστικές ενότητες: Παρασκευή 18/11 απόγευμα, Σάββατο 19/11 και Κυριακή 20/11 πρωί και απόγευμα».

«Ο Δήμος Καρπενησίου προσπαθεί και εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία για την ανάδειξη της περιοχής μας ως Αθλητικό Προορισμό ενισχύοντας τον Αθλητικό Τουρισμό αλλά και την δυνατότητα στους δημότες -μικρούς και μεγάλους- να παρακολουθήσουν μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και να μυηθούν τα παιδιά στον αθλητισμό», σημείωσε ο αντιδήμαρχος. Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα ενέκρινε τη συνδιοργάνωση του Χειμερινού Κυπέλλου Κολύμβησης με την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας και την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας.

«Με προγραμματισμό και μεθοδικότητα αναδεικνύουμε την περιοχή μας ως κορυφαίο αθλητικό προορισμό. Άλλη μια μεγάλη διοργάνωση σε συνεργασία με την ΚΟΕ και τον Δήμο Καρπενησίου είναι γεγονός. Αυτή την φορά το χειμερινό κύπελο κολύμβησης που θα διεξαχθεί 18-20 Νοεμβρίου με αναμενόμενες πάνω από 600 συμμετοχές από όλη την Ελλάδα», έγραψε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας κ. Άρης Τασιός.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ