20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Τριήμερο με κόσμο αλλά και πολλές ακυρώσεις στην Ευρυτανία. Η τουριστική κίνηση Αποκριάς & Καθ. Δευτέρας

Αυξημένες πληρότητες αλλά και πολλές ακυρώσεις, καταγράφουν τα ξενοδοχεία του Καρπενησίου για το τριήμερο της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας (5-7/3). Στις αρχές της εβδομάδας τα τηλέφωνα σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενώνες χτυπούσαν διαρκώς από υποψήφιους επισκέπτες που αναζητούσαν δωμάτιο, ωστόσο οι προγνώσεις για κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο φόβισαν αρκετούς, με αποτέλεσμα πλέον να υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες για τους εκδρομείς της τελευταίας στιγμής.

Μιλώντας στα Ευρυτανικά Νέα, η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων ν. Ευρυτανίας κα Σοφία Φλέγκα, σημειώνει ότι το Καρπενήσι και η γύρω περιοχή θα έχει κόσμο το 3ήμερο, ωστόσο λιγότερο απ’ ότι αρχικά είχε διαφανεί, αφού οι ακυρώσεις αυξήθηκαν σημαντικά τα τελευταία 24ωρα. Ενδεικτικό είναι ότι με μια γρήγορη περιήγηση στις online πλατφόρμες κρατήσεων, ο επισκέπτης θα δει ότι υπάρχουν διαθέσιμα καταλύματα, με τιμές που αρχίζουν από τα 70 ευρώ/βράδυ.

Υψηλή πληρότητα καταγράφουν τα ενοικιαζόμενα, λέει στην εφημερίδα ο κ. Νίκος Ζαρμακούπης, ιδιοκτήτης επιχείρησης στο Καρπενήσι. Η πλειονότητα των επισκεπτών αναμένεται στην Ευρυτανία το Σάββατο (5/3), με τις περισσότερες κρατήσεις να αφορούν δύο (2) διανυκτερεύσεις.

Οδός Ζηνοπούλου, Καρπενήσι

Πάντως, οι ξενοδόχοι τονίζουν σε κάθε ευκαιρία ότι μόνο λίγες ημέρες με υψηλή πληρότητα δεν αρκούν για τη βιωσιμότητα των τοπικών επιχειρήσεων, που έχουν να αντιμετωπίσουν και τα δυσβάσταχτα κόστη λόγω της ενεργειακής κρίσης.

Πριν λίγες εβδομάδες, 6 Ενώσεις Ξενοδόχων της χώρας (μεταξύ αυτών και της Ευρυτανίας) έστειλαν ανακοινώσεις εκτιμώντας ότι η προβλεπόμενη μέση πληρότητα των καταλυμάτων στο σύνολο της χειμερινής περιόδου θα ανέλθει μόλις στο 12%. «Καλούμαστε να πληρώσουμε ενέργεια την οποία δεν έχουν καταναλώσει. Για ακόμα μία χρονιά, στην ουσία αυξάνουμε τα… χρέη μας», τονίζει η κα Φλέγκα και σημειώνει ότι καθώς η χειμερινή σεζόν οδεύει προς το τέλος της, οι επισκέπτες θα αρχίσουν να αναζητούν περισσότερο καλοκαιρινούς προορισμούς, με τους μήνες της άνοιξης να εμφανίζουν -διαχρονικά- χαμηλή επισκεψιμότητα.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ