3 Δεκεμβρίου 2021

Τριμερής για το Κυπριακό – Η Αθήνα ενισχύει τις στρατηγικές συνεργασίες της

Η Τουρκία στέλνει τις τελευταίες μέρες αρνητικά μηνύματα. Νωρίτερα σήμερα 16/9 μάλιστα, εξέδωσε νέα navtex στη βάση του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου. Τις επόμενες ημέρες, όπως όλα δείχνουν θα υπάρξει τριμερής συνάντηση Νίκου Αναστασιάδη, Ερσίν Τατάρ, Αντόνιο Γκουτέρες, με επίκεντρο το Κυπριακό. Η Αθήνα επιμένει στην πολιτική των πολυμερών συνεργασιών.

Όπως ενημερώνει ο διπλωματικός συντάκτης της ΕΡΤ Νίκος Μελέτης, τη διεξαγωγή τριμερούς συνάντησης για το Κυπριακό στο περιθώριο της παρουσίας του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, επιβεβαίωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Ερωτηθείς σχετικά, ο Κύπριος Πρόεδρος επιβεβαίωσε ότι θα έχει συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ, υπό την σκέπη και την αιγίδα του ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη, χωρίς όμως να προσδιορίσει ακριβώς ούτε την ημερομηνία, ούτε τη μορφή της συνάντησης. “Οι Τουρκοκύπριοι βάζουν όρους αλλά φαίνεται ότι προχωράει η προετοιμασία” λέει ο Ν. Μελέτης.

Διπλωματικός Μαραθώνιος: Η Αθήνα ενισχύει τις στρατηγικές συνεργασίες της

“Η Αθήνα επιμένει στη πολιτική των πολυμερών συνεργασιών, όπως είναι η EUMED 9, που φιλοξενεί αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Επιμένει και στις τριμερείς συνεργασίες. Ο Νίκος Δένδιας θα έχει μία τριμερή στη Νέα Υόρκη, αλλά η πιο σημαντική, όπως εκτιμά ο Νίκος Μελέτης, “είναι η υπουργική συνάντηση του “3+1” όπως λέγεται, Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ συν Ηνωμένες Πολιτείες η οποία προγραμματίζεται να γίνει πριν από τον Δεκέμβριο και θα είναι μια συνάντηση που θα στείλει πολλαπλά μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Όπως ενημερώνει, έκλεισε και η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στις Ηνωμένες Πολιτείες με τον Πρόεδρο Μπάιντεν. Ο Οικουμενικός Πατριάρχη θα φτάσει στις ΗΠΑ στις 23 Οκτωβρίου και θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ