24 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Τσίπρας στο debate: Θα δοθούν πίσω όσα κόπηκαν από τους συνταξιούχους

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε ερώτηση της ενότητας για την Υγεία, την Παιδεία και το Κοινωνικό Κράτος, απάντησε:

Θα κάνω μια παρατήρηση σε ότι είπε ο κύριος Κουτσούμπας. Η ελάχιστη βάση εισαγωγής θα καταργηθεί με μία προοδευτική κυβέρνηση. Οι 10 σχολές που είπε ότι υπάρχουν στο μηχανογραφικό είναι για τις πράσινες σχολές, για την ελεύθερη πρόσβαση. Ήταν νόμος δικός μας. Τώρα θα εφαρμόσουμε αυτό το οποίο ίσχυε τόσα χρόνια στη χώρα και ήρθε ο κύριος Μητσοτάκης και το κατήργησε για να βάλει φραγμό στις λαϊκές οικογένειες. Ξανασκεφτείτε το λοιπόν ποιον θα στηρίξετε κ. Κουτσούμπα”.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε μία πάρα πολύ σκληρή μάχη με τους δανειστές, είναι πρόσφατη ιστορία, μην κάνουμε ότι ξεχνάμε. Έκανε ότι μπορούσε για να τιμήσει την λαϊκή εντολή που πήρε και έφερε μία συμφωνία πετυχαίνοντας το καλύτερο δυνατό, διότι παρέλαβε άδεια ταμεία, τη χώρα χρεοκοπημένη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και αυτή τη συμφωνία τη φέραμε στην κρίση του ελληνικού λαού, κάναμε εκλογές το Σεπτέμβριο του 2019. Και καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από το μνημόνια, εκεί που τρεις κυβερνήσεις απέτυχαν. Να ρυθμίσουμε το χρέος, να έχουμε 37 δισεκατομμύρια στα δημόσια ταμεία, να φέρουμε τη 13η σύνταξη. Κάθε Δεκέμβρη να δίνουμε από τα πλεονάσματα ότι περίσσευε, από το πλεόνασμα που είχαμε και όχι από τα δανεικά, στους αδύναμους και συνταξιούχους και ο κ. Μητσοτάκης, εκεί που φέραμε εμείς τη 13η σύνταξη, την κατήργησε και έλεγε ότι ήταν ψίχουλα, αλλά την κατήργησε και σήμερα δεν δίνει ούτε τα αναδρομικά που αποφάσισε το ΣτΕ. Πιστεύω λοιπόν ότι έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και να στηρίξουμε τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας”.

Σε συμπληρωματική ερώτηση για τους συνταξιούχους απάντησε:

“Νομίζω ότι σε όλη τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι ήμασταν υποχρεωμένοι να τηρήσουμε και να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα το οποίο δεν ήταν το δικό μας πρόγραμμα, είχαμε τους μνημονιακούς καταναγκασμούς, είχαμε απέναντί μας τον Σόιμπλε εκείνη την εποχή και κάποιοι λέγανε “Βάστα Σόιμπλε”. Εντούτοις πιστεύω ότι υπήρξε η μέγιστη δυνατή κοινωνική συναίνεση και κατανόηση στην προσπάθειά μας να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια. Δεν νομίζω ότι ισχύει το ίδιο σήμερα και θέλω ειδικά επειδή μιλάτε για τους συνταξιούχους, να επαναλάβω: επτά δισεκατομμύρια ευρώ λιγότερα στους συνταξιούχους αυτή την τετραετία. 4,5 δισ. από τη 13η σύνταξη που κατήργησε ο κ. Μητσοτάκης και 2,5 δισεκατομμύρια τα αναδρομικά. Ε! αυτά θα δοθούν πίσω“.

Στην τελική ευθεία για τις εθνικές εκλογές το ertnews.gr παρουσιάζει όλες τις εξελίξεις, από την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου μέχρι και το βράδυ της Κυριακής των εκλογών. Θα είναι παρών στην μάχη της ενημέρωσης καλύπτοντας όλα τα γεγονότα με αντικειμενικότητα και δίνοντας στο αναγνωστικό κοινό σωστή και ακριβή ενημέρωση για την προεκλογική εκστρατεία, τους εκλογικούς καταλόγους, τους υποψηφίους των κομμάτων, το άνοιγμα της κάλπης, τα εκλογικά αποτελέσματα (των τελευταίων 10 εθνικών εκλογών στην Ελλάδα).

Σημαντικός ενδιάμεσος σταθμός το debate των πολιτικών αρχηγών στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ όπου οι Κυριάκος ΜητσοτάκηςΑλέξης ΤσίπραςΝίκος ΑνδρουλάκηςΔημήτρης ΚουτσούμπαςΚυριάκος Βελόπουλος και Γιάνης Βαρουφάκης συμμετέχουν στην τηλεοπτική αναμέτρηση στο δρόμο για τις εκλογές του 2023.

Το βράδυ των εκλογών θα μπορέσετε πρώτοι να διαβάσετε όλες τις εξελίξεις της ημέραςαναλύσεις για το αύριο της χώρας, τα πρώτα exit polls καθώς και τα τελικά αποτελέσματα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ