[UPD] Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά στον Μάραθο Αγράφων

[UPD] Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά στον Μάραθο Αγράφων

(UPD 18:00, 19.8) Υπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που ξέσπασε την Κυριακή, 18 Αυγούστου 2024, σε ορεινή έκταση μεταξύ των ορίων των Δ.Κ. Αγίου Δημητρίου και Μάραθου Δήμου Αγράφων, στη θέση “Κορομηλιά”.

Από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκαν 16 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου της 4ης ΕΜΟΔΕ, 4 οχήματα, καθώς και εναέρια μέσα – 5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο – λόγω του δύσβατου και απόκρημνου του σημείου. Από τις πυροσβεστικές υπηρεσίες του ν. Ευρυτανίας, επιχείρησαν δυνάμεις από την Π.Υ. Καρπενησίου, τη ΔΙ.ΠΥ.Ν. και το Π.Κ. Γρανίτσας, ενώ συνδράμει με υδροφόρα και ο Δήμος Αγράφων.

Η φωτιά εκδηλώθηκε, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, εξαιτίας κεραυνού που έπεσε στη διάρκεια καταιγίδας στην περιοχή, σε υψόμετρο περίπου 1500μ.

Οι ρίψεις των εναέριων μέσων συνέδραμαν, αρχικά, στον περιορισμό του μετώπου, ωστόσο το απόγευμα της Κυριακής (18/8) υπήρξε αναζωπύρωση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ήδη από το πρωί της Δευτέρας (19/8) η εικόνα της πυρκαγιάς παρουσίασε βελτίωση, με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να τη θέτουν υπό έλεγχο στη διάρκεια της ημέρας.

Επιχείρησαν και πραγματοποίησαν ρίψεις, αεροσκάφη και ελικόπτερα, ενώ συνέδραμαν και επίγεια μέσα, με σκαπτικά εργαλεία αλλά χωρίς τη δυνατότητα χρήσης νερού, λόγω της μορφολογίας του σημείου.