4 Δεκεμβρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Η Ματίνα Νούλα θριάμβευσε στον 17ο Διεθνή Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης – Νικήτρια με νέο ατομικό ρεκόρ στα 42χλμ

Η Ματίνα Νούλα από το Καρπενήσι, αθλήτρια του Γ.Σ. Ηρακλής, αναδείχθηκε νικήτρια στον 17ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, που διεξήχθη σήμερα, Κυριακή 30 Απριλίου, στη Θεσσαλονίκη και μετατράπηκε σε μια μεγάλη αθλητική γιορτή με τη συμμετοχή 14χιλ. δρομέων (σε όλες τις διαδρομές) από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Πρωταγωνίστρια στις γυναίκες ήταν 25χρονη Ματίνα Νούλα. Έτρεξε τα 42.195μ. σε χρόνο 02:51:48, πετυχαίνοντας νέο ατομικό ρεκόρ και επιβεβαιώνοντας (ξανά) τη σταθερά ανοδική της πορεία. Η Καρπενησιώτισσα δρομέας δήλωσε, στην κάμερα της ΕΡΤ, χαρούμενη και ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα, αφιερώνοντας τη νίκη στον προπονητή της. Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, η Νούλα, που σταδιακά καθιερώνεται στην ελίτ των μεγάλων αποστάσεων, είχε ανέβει στη 3η θέση στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας (21χλμ).

Η μεγάλη διοργάνωση του δρομικού αθλητισμού κορυφώθηκε σήμερα (Κυριακή 30/04), με το αγωνιστικό πρόγραμμα του 17ου Διεθνούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ να περιλαμβάνει τον Μαραθώνιο δρόμο (ώρα έναρξης: 07:45, αφετηρία: Πέλλα), καθώς επίσης τον Δρόμο Υγείας 10.000μ. (ώρα έναρξης 09:00, αφετηρία: Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων) και τον Δρόμο Υγείας 5.000μ. (ώρα έναρξης: 13:00, αφετηρία: Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης). Κοινό σημείο τερματισμού, για όλους τους δρόμους του αγωνιστικού προγράμματος, είναι στο ύψος της πλατείας του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ