28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Τ. Γαϊτάνης στο Πρώτο για υπόθεση παρακολουθήσεων: Δεν μπορούν να συζητηθούν δημοσίως οι λόγοι εθνικής ασφάλειας (audio)

«Ο Πρωθυπουργός βγήκε χθες με ένα μήνυμά του στον ελληνικό λαό, εξήγησε πλήρως τι έχει συμβεί, ποια είναι η διάσταση του ζητήματος, ότι είναι νομικά μια σωστή διαδικασία αυτή της νόμιμης επισύνδεσης του κ. Ανδρουλάκη για λόγους εθνικής ασφάλειας αλλά από κει και πέρα εξήγησε τους λόγους για τους οποίους πολιτικά είναι λάθος και ότι εάν το γνώριζε ο ίδιος δεν θα είχε δώσει την συγκατάθεσή του για να γίνει κάτι τέτοιο» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με τον Βασίλη Αδαμόπουλο.

Ερωτηθείς ποιοι είναι οι λόγοι εθνικής ασφάλειας στους οποίους αναφέρεται, ο κ. Γαϊτάνης απάντησε ότι αυτή είναι μια συζήτηση που δεν μπορεί να γίνει δημοσίως.

«Η κυβέρνηση ευθύς αμέσως πληροφορήθηκε το γεγονός την Πέμπτη, την Παρασκευή είχαμε τις παραιτήσεις, την Παρασκευή επικοινώνησε ο κ. Γεραπετρίτης με τον κ. Ανδρουλάκη, ώστε σε περίπτωση που ο ίδιος επιθυμεί να μάθει, να μάθει. Ο κ. Ανδρουλάκης δεν ανταποκρίθηκε στην επικοινωνία και μέχρι σήμερα που μιλάμε δεν έχει ο ίδιος προσέλθει για να μάθει. Ελπίζω όταν συνεδριάσει η Επιτροπή ;;Θεσμών και Διαφάνειας να προσέλθει και να πληροφορηθεί ή όποια θεσμική άλλη ενημέρωση ζητήσει. Έτσι γίνεται αυτή η διαδικασία, δεν μπορεί να γίνει δημοσίως. Καταλαβαίνω το ερώτημα και των συμπολιτών μας αλλά τέτοια ζητήματα δεν μπορούν να συζητούνται δημοσίως» εξήγησε ο κ. Γαϊτάνης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συγκεκριμένη υπόθεση ανέδειξε την απουσία ενός καλύτερου θεσμικού φίλτρου, ενώ υπογράμμισε πως η διαδικασία είναι καθ’ όλα νόμιμη. «Από κει και πέρα επιδεικνύει μια περισσότερη πρόνοια που πρέπει να υπάρχει για περιπτώσεις πολιτικών προσώπων» προσέθεσε και ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θέλει πλήρη διαφάνεια.

Ερωτηθείς για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών και κατά πόσο θα επηρεαστεί από την υπόθεση, ο κ. Γαϊτάνης επισήμανε ότι «ο εκλογικός σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι για το τέλος της 4ετίας και επειδή υπάρχουν και ανοιχτά εθνικά θέματα, βλέπουμε τι γίνεται στην υπόλοιπη Ευρώπη, υπάρχουν γεωπολιτικές εξελίξεις σε ολόκληρο τον κόσμο που μπορεί να επηρεάσουν τους πάντες, η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και να έχει μια σταθερή κυβέρνηση η οποία να μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις προς όφελος των Ελλήνων πολιτών και της χώρας μας».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ