28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

“Υλικό Καποδίστριας” / Στο Καρπενήσι η θεατρική παράσταση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

Την Τετάρτη 28 Ιουλίου, το πρόγραμμα των ΓΙΟΡΤΩΝ ΔΑΣΟΥΣ 2021 περιλαμβάνει θεατρική παράσταση με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό ευρυτανικής καταγωγής και πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, Νίκο Ορφανό.

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας, σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, παρουσιάζει την παράσταση «Υλικό Καποδίστριας» για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Η παράσταση διερευνά με σύγχρονο και απόλυτα θεατρικό τρόπο, την άγνωστη σε πολλούς προσωπικότητα του πρώτου κυβερνήτη του Ελληνικού Κράτους, που ο λαός αγάπησε σαν πατέρα του και που η προσωπικότητα και το έργο του επέδρασαν καταλυτικά σε όλη την Ευρώπη. Τον μεγάλο του ανεκπλήρωτο έρωτα με την Ρωξάντρα Στούρτζα αλλά και τις πολιτικές παρακαταθήκες του.

Η παράσταση έχει προγραμματιστεί για τις 9.15 το βράδυ, στο Αμφιθέατρο της Βασικής Βιβλιοθήκης και θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Τονίζεται πως θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για την είσοδο, ενώ η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής στον χώρο του αμφιθεάτρου και κατά τη διάρκεια της παράστασης. «Κατά την είσοδο και έξοδο παρακαλούμε να τηρούνται αποστάσεις 1,5 μέτρων», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Παίζουν: Νίκος Ορφανός, Χρυσάνθη Δούζη, Δημήτρης Καλαντζής, Γιώργος Τσαπόγας, Άρης Τσαπαλίκας και Γιάννης Μαργαρίτης.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ