19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Υπάλληλος Κέντρου Υγείας Παλαμά Καρδίτσας για πλαστά πιστοποιητικά: “Δεν είχα κανένα κίνητρο ή οικονομική απολαβή”

Ο φόβος για τα εμβόλια αλλά και ο κίνδυνος απώλειας εργασίας των συγγενών της, ήταν οι λόγοι που οδήγησαν την υπάλληλο του Κέντρου Υγείας Παλαμά Καρδίτσας, από όπου άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι των εικονικών εμβολιασμών σε όλη τη χώρα, στην έκδοση των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού. Αυτό φέρεται να υποστηρίζει η ίδια, μέσω του συνηγόρου της, και δηλώνει μετανιωμένη.

Στις εξηγήσεις που έδωσε στο πλαίσιο της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, ισχυρίζεται ότι εξέδωσε πιστοποιητικά μόνον στους συγγενείς της και δεν είχε κανένα άλλο κίνητρο και καμία απολύτως οικονομική απολαβή, γεγονός που, όπως είπε, μπορεί να διαπιστωθεί εύκολα από τον έλεγχο των τραπεζικών της λογαριασμών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, σε ποινικό επίπεδο, τα στοιχεία εξετάζονται από τις εσωτερικές υποθέσεις των σωμάτων ασφαλείας Βόρειας Ελλάδας.

Ήδη η έρευνα για την υπόθεση είναι σε εξέλιξη. Στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης διαβιβάστηκε το πόρισμα για τους τέσσερις υπαλλήλους του νοσοκομείου “Γεννηματάς”, το οποίο αναμένεται να προωθηθεί στην Εισαγγελία Καρδίτσας. Ο προβληματισμός όμως αφορά την ευκολία έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης.

Σε πολλά υγειονομικά ιδρύματα, πάντως, γίνονται άτυπες έρευνες για να διαπιστωθεί εάν και άλλοι έχουν προμηθευτεί πλαστά. Στο μικροσκόπιο τέτοιας έρευνας μάλιστα βρίσκονται τα τελευταία 24ωρα υπάλληλοι και άλλου νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης.

 

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΡΗΣ

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ