28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Υπουργείο Δικαιοσύνης: Δεν αφαιρείται η φράση «χωρίς τη συναίνεση του παθόντος» από τη διάταξη για τον βιασμό

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης διαψεύδει κατηγορηματικά πως απαλείφεται η φράση «χωρίς τη συναίνεση του παθόντος» από τη διάταξη για τον βιασμό.

Ειδικότερα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης με ανακοίνωσή του τονίζει ότι η Διαρκής Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή για την παρακολούθηση του Ποινικού Κώδικα δεν έχει ακόμα ολοκληρώσει τις εργασίες της και κατά συνέπεια η εισήγησή της δεν έχει κατατεθεί στο Υπουργείο.

«Όταν η πρότασή της κατατεθεί επισήμως, θα τύχει αξιολόγησης και επεξεργασίας από τις αρμόδιες Νομοθετικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης και εν συνεχεία το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, προκειμένου να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη κοινοβουλευτική διαδικασία. Σε σχέση δε με πρόσφατα δημοσιεύματα, τα οποία αναφέρουν, ότι δήθεν απαλείφεται από τη διάταξη του άρθρου 336 παρ. 4 ΠΚ, η φράση «χωρίς τη συναίνεση του παθόντος», σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στις προθέσεις της Κυβέρνησης και διαψεύδονται κατηγορηματικά. Απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι η απόλυτη προστασία των θυμάτων τέτοιας φύσεως αδικημάτων», καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου.

 

To άρθρο Υπουργείο Δικαιοσύνης: Δεν αφαιρείται η φράση «χωρίς τη συναίνεση του παθόντος» από τη διάταξη για τον βιασμό δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ