8 Δεκεμβρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Υπουργείο Εργασίας για Παύλο Πολάκη: Ψεύδεται για πληρωμές σε Φουρθιώτη – Άνθρακες ο θησαυρός

Απάντηση από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στον Παύλο Πολάκη. «Άνθρακες ο θησαυρός του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία τα περί καταβολών στον γνωστό δημοσιογράφο Μένιο Φουρθιώτη.

«Όσα σήμερα (σ.σ. 29.01.2022) ισχυρίστηκε ο κ. Παύλος Πολάκης στη Βουλή για την υπόθεση Φουρθιώτη και, συγκεκριμένα, για καταβολές από το υπουργείο Εργασίας στις 28 και 29/1/2021 στο πλαίσιο του προγράμματος “ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ”, πέραν δήθεν όσων προέβλεπε η ρύθμιση Βρούτση, είναι απολύτως ψευδή», αναφέρει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε ανακοίνωσή του.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

«Η αλήθεια είναι ότι:

1. Στις πληρωμές στο πρόγραμμα “ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ” που πραγματοποιήθηκαν στις 28 και 29 Ιανουαρίου 2021 υπήρχε το πλαφόν που θεσπίστηκε από τον πρώην υπουργό κ. Γιάννη Βρούτση {άρθρο 112 του ν. 4764/2020 (Α’ 256/23-12-2020). Επομένως, το ποσό που καταβλήθηκε για τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020, υπολογίστηκε με βάση το ανώτατο όριο αποδοχών που θεσπίστηκε με τη συγκεκριμένη ρύθμιση και είναι 1.651 ευρώ. Γι’ αυτό, άλλωστε η πλευρά Φουρθιώτη διαμαρτυρόταν, υιοθετώντας δική της ερμηνεία της ρύθμισης Βρούτση.

2. Ενώ οι νομικοί παραστάτες της πλευράς Φουρθιώτη εξακολουθούσαν να διαμαρτύρονται, αμέσως μετά την ολοκλήρωση ελέγχων από τις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, το ΣΕΠΕ και τον ΕΦΚΑ, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστής Χατζηδάκης, διαβίβασε, στις 7 Απριλίου 2021, στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών τα στοιχεία που αφορούν στην εκτέλεση του Μηχανισμού “ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ”. Στο υπόμνημα συμπεριλαμβάνονταν και αναλυτικά στοιχεία για τις πληρωμές προς τον Φουρθιώτη και τους εργαζόμενους των εταιρειών “JOB PRODUCTION ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ” και “PARTY FM ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ”, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες από υποβολή ανακριβών στοιχείων στο πλαίσιο του Μηχανισμού “ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ”» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Υπουργείο Εργασίας για Παύλο Πολάκη: Ψεύδεται για πληρωμές σε Φουρθιώτη – Άνθρακες ο θησαυρός δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ