25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Υπόθεση ‘Αλεκ Μπάλντουιν: Γρίφος το «γεμάτο» όπλο που άφησε νεκρή και τραυματία

Το πώς βρέθηκαν αληθινές σφαίρες στο «πιστόλι γυρισμάτων» που κρατούσε ο Άλεκ Μπάλντουιν, εξελίσσεται σε γρίφο, ενώ ο εξειδικευμένος χολυγουντιανός ιστότοπος The Hollywood Reporter, επιμένει πως μια από τις πλέον σοκαριστικές στιγμές στα χρονικά της κινηματογραφικής βιομηχανίας οφείλονται σε «ατύχημα». Στα μέσα ενημέρωσης βρίθουν οι εικασίες για το αν το όπλο είχε σφαίρα ή σκάγια, χωρίς να αποκλείεται κάποιος από την παραγωγή σκόπιμα να έβαλε σφαίρα στο όπλο.

Συντετριμμένος, κλαίγοντας, ο 63χρονος Άλεκ Μπάλντουιν εθεάθη να μιλά στο τηλέφωνο έξω από το γραφείο του Σερίφη στη Σάντα Φε στο Νέο Μεξικό, όπου σύμφωνα με αστυνομικές πηγές προσήλθε αυτοβούλως, για να καταθέσει ότι στη διάρκεια των γυρισμάτων της νέας του ταινίας, πυροβόλησε και τελικά σκότωσε τη διευθύντρια φωτογραφίας, Χαλίνα Χάτσινς 42 ετών με καταγωγή από την Ουκρανία.

Ο σκηνοθέτης Ζοέλ Σόουζα, που δέχτηκε και αυτός πυρά, τραυματίστηκε και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Ο Άλεκ Μπαλντουιν, ήταν και συμπαραγωγός στην ταινία γουέστερν «Rust» που θα προβληθεί στο Netflix.

Actor Alec Baldwin fired a prop gun on a movie set in New Mexico, killing cinematographer Halyna Hutchins and wounding director Joel Souza, authorities said https://t.co/oqAGhnR2ot pic.twitter.com/OG8q09OLz6

— Reuters (@Reuters) October 22, 2021

Δημοφιλής ως Ντ. Τραμπ, αλλά με ιστορικό βίαιων περιστατικών

Ο Άλεκ Μπόλντουιν ήταν εξαιρετικά δημοφιλής τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ, κυρίως για το ότι μιμείτο τον Ντόναλντ Τραμπ στη σατιρική εκπομπή Saturday Night Live. Κατά καιρούς είχε απασχολήσει την επικαιρότητα με βίαια ξεσπάσματα και καυγάδες.

Το 1995 ο Αμερικάνος ηθοποιός είχε συλληφθεί στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες, καθώς επιτέθηκε σε φωτογράφο που απαθανάτιζε την τότε σύζυγό του, Κιμ Μπέισινγκερ, αλλά και την τρίχρονη κόρη του.
Το 2007, ο Μπάλντουιν ζήτησε δημόσια συγνώμη όταν ένα ηχητικό μήνυμα ήρθε στο φως της δημοσιότητας: Σε αυτό χαρακτήριζε την κόρη του «αγενή, και απερίσκεπτο γουρούνι» επειδή δεν είχε απαντήσει σε κλήση του.
Ο Μπάλντουιν είχε παραδεχτεί το 2017 στον Τζορτζ Στεφανόπουλο και το «Good Morning America» ότι στο παρελθόν είχε υπάρξει αλκοολικός και έκανε καθημερινή χρήση ναρκωτικών.
Το Δεκέμβριο του 2011 κατά τη διάρκεια επιβίβασής του σε αεροπλάνο αρνήθηκε να απενεργοποιήσει το κινητό του και τελικά υποχρεώθηκε να αποβιβαστεί.
Το 2016 είχε καταθέσει μήνυση κατά  γκαλερί της Νέας Υόρκης και συγκεκριμένα κατά του ζωγράφου Ρος Μπλέκνερ υποστηρίζοντας ότι του είχαν πουλήσει ένα έργο που δεν ήταν αυθεντικό έναντι 190.000 δολαρίων.
Το Νοέμβριο του 2018, συνελήφθη όταν έπαιξε ξύλο για μία θέση πάρκινγκ στη Νέα Υόρκη.

Τραγική ειρωνία: Το 2017, με αφορμή τον θανάσιμο πυροβολισμό από αστυνομικό, αναρωτιόταν «πώς είναι να σκοτώνεις κάποιον κατά λάθος»

Πολλά δημοσιεύματα υπενθύμισαν το μοναδικό ανάλογο περιστατικό στο Χόλυγουντ: Τον Μάρτιο του 1993, ο 27χρονος ηθοποιός Μπράντον Λι, ο γιος του μετρ των πολεμικών τεχνών Μπρους Λι, σκοτώθηκε από σφαίρα κατά τη διάρκεια του γυρίσματος της ταινίας The Crow.

Brandon Lee’s family speaks out on Alec Baldwin film set tragedy that left director of photography dead https://t.co/eIFXUJuTha

— Daily Mail Celebrity (@DailyMailCeleb) October 22, 2021

Το όπλο είχε γεμιστεί με άσφαιρα, αλλά η αυτοψία έδειξε πως ο ηθοποιός χτυπήθηκε από σφαίρα μπλοκαρισμένη μέσα στην κάννη. Η έρευνα που διενεργήθηκε κατέληξε στο ότι επρόκειτο για ανθρωποκτονία από «αμέλεια».

Actor Alec Baldwin fatally shot one person and injured another in what seem to be an accident on the set of his new movie involving a prop gun.
Production has been halted due to the ongoing investigation but authorities say no charges have been filed#alecbaldwin #DallasDistrict pic.twitter.com/b4fSpbfTA3

— Dallas District (@dallasdistrict1) October 22, 2021

Η διάλυσή του ειδυλιακού γάμου με την Κιμ Μπέισινγκερ

Η δικαστική διαμάχη για την κηδεμονία της κόρης τους κράτησε σχεδόν όσο και ο γάμος και  κόστισε εκατομμύρια δολάρια.

Τελικά, μερικά χρόνια και 3 εκατομμύρια δολάρια αργότερα, το δικαστήριο έδωσε και στους δύο από κοινού την κηδεμονία της Άιρλαντ.

Η δεύτερη σύζυγός του, Χιλάρια, η οποία έλεγε ότι είναι Ισπανίδα, αποδείχθηκε ότι είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στη Βοστώνη και τα social media έκαναν πάρτι με την αποκάλυψη ότι όλη της η περσόνα δεν ήταν παρά μια καλοστημένη απάτη.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Κλειώ  Νικολάου

 

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ