27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Υπό έλεγχο τέθηκε η αναζωπύρωση στη Βίτωλη Φθιώτιδας – Σύμμαχος η βροχή, επιχείρησαν εναέρια και επίγεια μέσα

Λαχτάρησαν οι κάτοικοι της Βίτωλης του Δήμου Μακρακώμης στη δυτική Φθιώτιδα, από τη δασική πυρκαγιά, αποτέλεσμα αναζωπύρωσης, που ξέσπασε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής (25/8) λίγο πάνω από το χωριό, σε δύσβατο σημείο.

Με σύμμαχο αυτή τη φορά και τον καιρό, αναφέρει το lamiareport.gr, οι δυνάμεις πυρόσβεσης έθεσαν γρήγορα υπό πλήρη έλεγχο πολύ επικίνδυνη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε γύρω στις 2:15’ το μεσημέρι της Παρασκευής στην περιοχή της Βίτωλης του δήμου Μακρακώμης, σε έκταση που είχε γλυτώσει από την καταστροφική πυρκαγιά της περασμένης Τρίτης.

«Υπεύθυνοι» του καλού και γρήγορου αποτελέσματος, οι «χειρουργικές» ρίψεις του PZL που σηκώθηκε από το αεροδρόμιο της Λαμίας και των Canadair που έφτασαν επίσης γρήγορα από τη Ν. Αγχίαλο, καθώς η πυρκαγιά ήταν σε δύσβατο μέρος που ήθελαν χρόνο να προσεγγίσουν οι επίγειες δυνάμεις. Σαν… από μηχανής θεός εμφανίστηκε και η βροχή, που οριστικά έβαλε τέλος στη φωτιά της Βίτωλης.

Στο συμβάν, εκτός από τις δυνάμεις της Π.Υ. Μακρακώμης, συγκεντρώθηκαν πυροσβεστικά από Λαμία και Αργυροχώρι, ενώ ήταν έτοιμα να συνδράμουν τα τρία πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου Μακρακώμης, που διέθεσε επίσης JCB και υδροφόρα καθώς και η μεγάλη μπουλντόζα της Περιφέρειας Στερεάς.

Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις για το φόβο νέων αναζωπυρώσεων.

ΠΗΓΗ: lamiareport.gr

ΦΩΤΟ: Αλέξανδρος Υφαντής

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ