28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Υπό κατάληψη τελεί το σχολικό συγκρότημα ΓΕΛ – 1ου Γυμνασίου – ΕΠΑΛ Καρπενησίου – Γιατί διαμαρτύρεται η μαθητική κοινότητα (ΦΩΤΟ)

Μαθητικές καταλήψεις από σήμερα και στο Καρπενήσι

Σε αποχή από τα μαθήματα και κατάληψη προχώρησαν σήμερα, Τρίτη 14 Μαρτίου 2023, οι μαθητές και μαθήτριες του Γενικού Λυκείου, 1ου Γυμνασίου και ΕΠΑΛ Καρπενησίου. Τα παιδιά διαμαρτύρονται με αφορμή τα Τέμπη και καταγγέλλουν προσπάθεια κατάπνιξης των αντιδράσεων του λαού, ενώ προαναγγέλλουν πιθανή συνέχιση των μαθητικών καταλήψεων.

Πανό έξω από το 1ο Γυμνάσιο

Σε κοινή ανακοίνωση των τριών σχολείων, που εξασφάλισαν τα Ευρυτανικά Νέα, αναφέρονται τα εξής:

“Με απόφαση της πλειοψηφίας των μαθητών (…), σήμερα, Τρίτη 14 Μαρτίου 2023, ξεκινά κατάληψη των σχολικών χώρων ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα γεγονότα στα Τέμπη και τις συνακόλουθες πολιτικές εξελίξεις.

Πιο συγκεκριμένα, μετά τις μαζικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα, παρατηρείται προσπάθεια κατάπνιξης των αντιδράσεων του λαού, μέρος της οποίας είναι το άρθρο 4, «Ορισμοί», Β΄ μέρος, του νομοσχεδίου «Ζούμε Αρμονικά Μαζί – Σπάμε τη Σιωπή», το οποίο χαρακτηρίζει οποιαδήποτε παρεμπόδιση του μαθήματος (μαθητικές κινητοποιήσεις) σαν σχολική βία.

Θεωρούμε πως αυτή η απόφαση καταπατά το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης και ποινικοποιεί οποιαδήποτε διεκδίκηση για απονομή δικαιοσύνης.

Γενικό Λύκειο Καρπενησίου

1ο Γυμνάσιο Καρπενησίου

Επαγγελματικό Λύκειο Καρπενησίου”.

Στο Γεν. Λύκειο Καρπενησίου
Στο ΕΠΑΛ Καρπενησίου
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ