Ημερομηνία

Φάνης Σπανός / 1,5 εκ. € για την αντιμετώπιση των μεδουσών στις παραλίες του βόρειου Ευβοϊκού και του Μαλιακού

Σε μια σημαντική παρέμβαση για την προστασία των λουομένων και την αναβάθμιση των ακτών της Στερεάς Ελλάδας προχωρά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, χρηματοδοτώντας με 1,5 εκατομμύριο ευρώ την εγκατάσταση προστατευτικών διχτυών σε παραλίες του βόρειου Ευβοϊκού και του Μαλιακού Κόλπου.

Την εξέλιξη γνωστοποίησε με ανάρτησή του ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, επισημαίνοντας ότι η δράση σχεδιάστηκε ως απάντηση στην εμφάνιση μεδουσών που καταγράφεται στις συγκεκριμένες θαλάσσιες περιοχές ήδη από την περασμένη χρονιά.

Η χρηματοδότηση αφορά επτά παραθαλάσσιους δήμους της Στερεάς Ελλάδας, οι οποίοι έχουν ήδη ξεκινήσει την εγκατάσταση των ειδικών διχτυών σε συνολικά 80 σημεία. Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, τα δίχτυα δεν προσφέρουν μόνο προστασία από τις μέδουσες, αλλά συμβάλλουν και στον περιορισμό των απορριμμάτων που καταλήγουν στις ακτές, καθώς και στην αποτροπή εισόδου επιφανειακών ρύπων, όπως λάδια και πετρελαιοειδή. Παράλληλα, δημιουργούν ένα ασφαλέστερο περιβάλλον για κολύμβηση, ιδιαίτερα για παιδιά και οικογένειες, ενώ λειτουργούν και ως χώρος ανάπαυσης για τους λουόμενους κατά τη διάρκεια του μπάνιου.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Σπανός, δεν ήταν εφικτό να τοποθετηθούν δίχτυα σε όλες τις παραλίες της περιοχής, ωστόσο η κάλυψη 80 οργανωμένων σημείων θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική για τη φετινή θερινή περίοδο. Οι πρώτες εγκαταστάσεις ξεκίνησαν σε παραλίες των Πολιτικών, της Λίμνης και των Ροδιών Χαλκίδας, ενώ το επόμενο διάστημα το έργο θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες ακτές που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα.

Διαβάστε ακόμα

Επικαιρότητα