28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: Κατοχυρώθηκε διεθνώς το σήμα “Heart of Greece” – Η Καρδιά της ΕλλάδαςΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: Κατοχυρώθηκε διεθνώς το σήμα

Μεγάλο ζητούμενο η διασύνδεση για τη Στερεά Ελλάδα

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Τουρισμού, Αθλητισμού και Εθελοντισμού Ηλίας Μπουρμάς συμμετείχαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2022 στην Αθήνα, υπό την προεδρία του Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη, του Γ.Γ. του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη, της Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Ολυμπίας Αναστασοπούλου και των Περιφερειαρχών της χώρας.

Στη συνεδρίαση, ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας κάλεσε τους Περιφερειάρχες να είναι έτοιμοι και οργανωμένοι για την έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου, καθώς τα μηνύματα από τις προκρατήσεις είναι πολύ αισιόδοξα και από τις αρχές Μαρτίου αναμένονται σημαντικές ροές επισκεπτών προς την Ελλάδα.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός επεσήμανε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που αποτελεί «ταχέως ανερχόμενη τουριστική δύναμη με δυναμικό λειτουργίας ως προορισμός τεσσάρων εποχών, με “οχήματα” τον Πολιτισμό, την Αγροδιατροφή και τις αμέτρητες επιλογές εναλλακτικού τουρισμού», όπως είπε.

«Κατοχυρώσαμε διεθνώς και επίσημα το σήμα μας: “Heart of Greece” – η καρδιά της Ελλάδας.  Έχουμε εκπονήσει και εφαρμόζουμε συγκεκριμένο πρόγραμμα τουριστικής προβολής με στοχευμένες δράσεις ανάδειξης όλης της Στερεάς Ελλάδας» τόνισε ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, ενώ αναφέρθηκε και στην ιδιαίτερη μέριμνα που λαμβάνεται για την περιοχή της βόρειας Εύβοιας.

«Στρατηγικές επιδιώξεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την περαιτέρω τουριστική και όχι μόνο ανάπτυξη της -πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης- είναι η αξιοποίηση των ιαματικών πηγών, η υψηλού επιπέδου λειτουργία των χιονοδρομικών κέντρων και κυρίως η διασύνδεση.

»Δουλεύουμε εντατικά με το Υπουργείο Υποδομών για τους απαραίτητους οδικούς άξονες. Με τον Οργανισμό Λιμένων Εύβοιας και τα λιμενικά ταμεία της υπόλοιπης Στερεάς για τα υδατοδρόμια. Είναι πολύ σημαντικές οι μαρίνες και φυσικά το τρένο. Και πρέπει πλέον να μιλήσουμε σοβαρά και για ένα αεροδρόμιο στη Στερεά Ελλάδα. Υποδομές που θα αναδείξουν ακόμη περισσότερο την «καρδιά της Ελλάδας» ως διεθνή τουριστικό προορισμό».

Ακολούθως, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Τουρισμού, Αθλητισμού και Εθελοντισμού Ηλίας Μπουρμάς δήλωσε: «Με βάση το πρόγραμμα τουριστικής προβολής που καταρτίσαμε και παρουσιάσαμε και σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ συνεχίζουμε την καθημερινή, διαρκή προσπάθειά μας για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Στερεάς Ελλάδας.  

»Με ιδιαίτερη χαρά ενημερωθήκαμε στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, από την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού για τα επιπλέον μέτρα και τις δράσεις τουριστικής προβολής. Συνεχίζουμε την προσπάθεια και αξιοποιούμε κάθε νέα δυνατότητα για να προωθήσουμε το μοναδικό τουριστικό προϊόν της Στερεάς Ελλάδας».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ