20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Φινλανδία: Ο Τζόνσον μίλησε τηλεφωνικά με τον Στόλτενμπεργκ από το Ελνσίνκι

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ντάουνινγκ Στριτ ο Μπόρις Τζόνσον μίλησε με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ τηλεφωνικά από το Ελσίνκι σήμερα το απόγευμα.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός επισκέφθηκε την Σουηδία και την Φιλανδία προκειμένου να συζητήσει τη αίτηση της ένταξής τους στο ΝΑΤΟ υπό την πίεση της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Μάλιστα σύνηψε ειδική συμφωνία με τις δύο χώρες για στρατιωτική συνεργασία μεταξύ τους, το οποίο σημαίνει ότι σε περίπτωση εισβολής σε μία από τις δύο σκανδιναβικές χώρες, Βρετανοί στρατιώτες θα ενταχθούν στην άμυνα τους.

«Ο Πρωθυπουργός επαίνεσε τον Γενικό Γραμματέα για την ηγεσία του σε τέτοιες δύσκολες στιγμές και ο Γενικός Γραμματέας ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για την αποφασιστική υποστήριξή του στην Ουκρανία, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ.

Οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας θα συναντηθούν τις επόμενες εβδομάδες «για να δουν πώς το ΝΑΤΟ θα εξελιχθεί και θα επιταχύνει το έργο του σε όλη την ευρωατλαντική περιοχή και ο πρωθυπουργός είπε ότι ανυπομονεί να συζητήσει αυτές τις προτάσεις στη Μαδρίτη τον επόμενο μήνα», καταλήγει η ανακοίνωση.

ανταπόκριση από Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ