20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Φοβερή η Ματίνα Νούλα, τερμάτισε 6η στις γυναίκες στα 42χλμ του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας

Με πλήθος κόσμου στις κερκίδες του Παναθηναϊκού Σταδίου να τις αναμένει και μία εκπληκτική ατμόσφαιρα, εισήλθαν στο στάδιο οι πρώτες γυναίκες μαραθωνοδρόμοι που κέρδισαν στις θέσεις τους στο βάθρο του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας. 

Πρώτη μπήκε η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου, του ΑΠΚ Νάπολης, και απόλαυσε το θερμό χειροκρότημα του κοινού όταν έκοψε την κορδέλα, για να κερδίσει για πρώτη φορά στην καριέρα της τον Μαραθώνιο της Αθήνας. H 26χρονη δρομέας του Αντώνη Στόικου, που αναδεικνύεται για πρώτη φορά Πανελληνιονίκης στον Μαραθώνιο, τερμάτισε σε 2:46:01. Με αυτή την επίδοση κατάφερε να βελτιώσει το ατομικό της ρεκόρ που ήταν 2:51:32. 

Δεύτερη τερμάτισε η Κατερίνα Ασημακοπούλου (ΑΟ Μυκόνου) που για ακόμη μία φορά θα βρεθεί στο βάθρο του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Η έμπειρη δρομέας τερμάτισε σε 2:50.25 και με τη σημερινή της νίκη κατάφερε να κάνει το double σε Μαραθώνιο και Ημιμαραθώνιο, αφού κατέκτησε και τους δύο τίτλους μέσα στο 2022.

Η Ουρανία Ρεμπούλη, του ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009, επέστρεψε στους αγώνες και στο βάθρο αφού κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο ανάμεσα στις γυναίκες. Με χρόνο 2:50:42 εισήλθε ως τρίτη στο Καλλιμάρμαρο και απόλαυσε το χειροκρότημα του πλήθους.

Μεγάλη στιγμή στη δρομική καριέρα της Ματίνας Νούλα, αθλήτριας του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, αποτελεί η κατάληψη της 6ης θέσης στην κατηγορία γυναικών. Η 24χρονη δρομέας από το Καρπενήσι κάλυψε τα 42.195 μέτρα του Αυθεντικού Μαραθωνίου σε 02:54:36 (106η στη γενική κατάταξη) και πέτυχε να πλασαριστεί μεταξύ των κορυφαίων αθλητριών στη σπουδαιότερη γιορτή του δρομικού κινήματος.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ