19 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

“Φορτσάρουν” ξανά οι εμβολιασμοί στην Ευρυτανία, μετά την επαναδιάθεση του J&J – Τι δείχνουν τα στοιχεία

από την έντυπη έκδοση

Το μεγάλο «στοίχημα», όπως πολλάκις έχει επισημανθεί από τα ρεπορτάζ των Ευρυτανικών Νέων, είναι η διατήρηση ενός υψηλού ρυθμού εμβολιασμών, προκειμένου να οικοδομηθεί ένα πλαίσιο ανοσίας στον ντόπιο πληθυσμό -και ιδίως στις μεγαλύτερες και πιο ευπαθείς ηλικιακές ομάδες.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Επιχείρησης «Ελευθερία», στην περιφερειακή ενότητα Ευρυτανίας έχουν πραγματοποιηθεί 9.119 εμβολιασμοί. Σε 4.061 ανέρχονται οι συμπολίτες μας που έχουν λάβει και τις δύο δόσεις των εμβολίων Pfizer ή AstraZeneca ή τη μία δόση του σκευάσματος της Johnson & Johnson.

Τα καλά νέα αφορούν την επάνοδο του εμβολίου της J&J, που από τη Δευτέρα 7/6 άρχισε να χορηγείται ξανά στο Γεν. Νοσοκομείο Καρπενησίου. Το ενδιαφέρον των πολιτών είναι μεγάλο για το μονοδοσικό εμβόλιο και είχε ήδη διαπιστωθεί τις προηγούμενες εβδομάδες, πριν την προσωρινή παύση χορήγησής του λόγω του σχεδίου «Γαλάζια Ελευθερία» στα ελληνικά νησιά. Γίνονται περίπου 50 δόσεις του εμβολίου καθημερινά, με αποτέλεσμα να καταγράφεται επιτάχυνση της διαδικασίας από τις αρχές της εβδομάδας.

Ενδεικτικά, τη Δευτέρα 7/6 χορηγήθηκαν συνολικά 128 δόσεις εμβολίων στην Ευρυτανία και την Τρίτη 8/6, εμβολιάστηκαν 135 άτομα, ενώ το διήμερο Πέμπτη 10 και Παρασκευή 11 Ιουνίου, οι εμβολιασμοί έφτασαν τους 293 (145 και 148, αντίστοιχα, ανά ημέρα). Τα προγραμματισμένα ραντεβού για τις επόμενες εβδομάδες «δείχνουν» διατήρηση του εμβολιαστικού ρυθμού σε αυτά τα επίπεδα -άνω των 140 ημερησίως

 Υπενθυμίζεται ότι στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου χορηγούνται τα σκευάσματα της Pfizer/Biotech και της Johnson & Johnson, ενώ στο Κέντρο Υγείας Δυτ. Φραγκίστας διαθέσιμο είναι το εμβόλιο της AstraZeneca. Πλέον έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 25-29 ετών και με τα τρία εμβόλια της κατηγορίας τους, δηλαδή Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson.

Συνολικά, στην Ελλάδα έχουν γίνει 6.665.626 εμβολιασμοί και 2.660.260 άνθρωποι έχουν πλήρη κάλυψη.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ