27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Φρέσκο χιόνι μεν, όχι αρκετό για σκι δε… Ελάτε μαζί μας μια βόλτα στο Βελούχι στο ξεκίνημα του Μάρτη (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Σε λειτουργία για βόλτα, ο αναβατήρας "Τάκης Φλέγκας"

Μια από τις χειρότερες χιονοδρομικές σεζόν εδώ και πολλές δεκαετίες, βιώνει το Χ/Κ Καρπενησίου, που φέτος έχει λειτουργήσει για χιονοδρομία μόλις… Σαββατοκύριακο, στα μέσα Ιανουαρίου. Οι χιονοπτώσεις στο Βελούχι ήταν ισχνές, ενώ πρόβλημα αποτελούν και οι συχνά υψηλές θερμοκρασίες, με βροχές να εκδηλώνονται ακόμα και στα… 2.000 μέτρα υψόμετρο.

Η πρόσφατη κακοκαιρία «έδωσε» 25-30εκ. φρέσκου χιονιού στο βουνό, ωστόσο, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των ανθρώπων της Velouchi4mount, διαχειρίστριας εταιρείας του Χ/Κ, δεν κατέστη δυνατόν να ανοίξει για χιονοδρομία το Βελούχι.

Το Σάββατο (2/3) δόθηκε για βόλτα ο «Τάκης Φλέγκας», ενώ με τον ίδιο τρόπο θα λειτουργήσει το Κέντρο και σήμερα, Κυριακή 3 Μαρτίου.

Δεν είναι λίγοι, πάντως, οι επισκέπτες που ανηφορίζουν στο Βελούχι για μια βόλτα στα χιόνια και έναν καφέ στο σαλέ, ενώ το παιχνίδι απολαμβάνουν τα παιδιά. Λειτουργεί, επίσης, η σχολή εκμάθησης σκι.

«Δεν καταφέραμε τελικά να ανοίξουμε, ώστε η χιονοδρομία να γίνεται με ασφάλεια», λέει στην εφημερίδα ο Θοδωρής Λεονάρδος, εκ των υπευθύνων της διαχειρίστριας εταιρείας. «Δυστυχώς, η φετινή είναι μια από τις πιο κακές χιονοδρομικές σεζόν, ωστόσο δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Θα ετοιμαστούμε για του χρόνου ώστε να είμαστε καλύτεροι και να περιμένουμε το χιόνι», προσθέτει.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ