25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Φτερούγισε ψηλότερα ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι των Δικεφάλων 2-0 την ΑΕΚ

Καλύτερος ήταν ο ΠΑΟΚ και νίκησε δίκαια στο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής της Super League την ΑΕΚ στη Τούμπα με 2-0. Τα τέρματα του ΠΑΟΚ, πέτυχαν ο Μπίσεσβαρ στο 42ο λεπτό και ο Κούρτιτς με πέναλτι στο 78′. Μεγάλος πρωταγωνιστής στο ντέρμπι ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ καθώς εκτός από το γκολ που έβαλε κέρδισε και το πέναλτι με το οποίο ο Κούρτιτς έκανε το 2-0.

Γρήγορο ρυθμό είχε το ντέρμπι στο πρώτο μέρος με την ΑΕΚ να απειλεί πρώτη στο 9’ με τον Γέφτιτς που έφυγε στη πλάτης της άμυνας όμως το σουτ έφυγε ψηλά άουτ. Ο ΠΑΟΚ άρχισε να ανεβάζει στροφές μετά το πρώτο 20λεπτο και στο 22’ βρήκε δίχτυα με τον Μπίσεσβαρ μετά από κάθετη μπαλιά του Μιχαηλίδη, όμως το γκολ ακυρώθηκε σωστά καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ. Τέσσερα λεπτά αργότερα (26’) ο Σβαμπ σούταρε από καλή θέση ψηλά άουτ, ενώ στο 29’ ο Στάνκοβιτς με δύσκολη επέμβαση έβγαλε σε κόρνερ το σουτ του Αουγκούστο. Στο 42’ η υπεροχή του ΠΑΟΚ καρποφόρησε καθώς οι γηπεδούχοι βρήκαν δίχτυα. Ο Κόυρτιτς πέρασε στον Μπίσεσβαρ αυτός σούταρε από τη γωνία και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους, ο Σίντκλεί έκανε τη σέντρα, ο Αουγκούστο πήρε τη κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι έξω.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά και στο δεύτερο μέρος και στο 51΄ είχε νέα καλή στιγμή στο ντέρμπι με τον Σβαμπ να κάνει τη κεφαλιά στη καρδιά της άμυνας αλλά να αστοχεί.

Η ΑΕΚ έχασε τεράστια ευκαιρία στο 68’ με τον Τσούμπερ να φεύγει στην αντεπίθεση έδωσε στον Ανσαριφάρντ πρόλαβε και βγήκε ο Πασχαλάκης με τον Τέιλορ να πέφτει και αυτός πάνω στη μπάλα και τελικά η ευκαιρία να χάνεται. Στο επόμενο λεπτό (69’) ο Σβιντέρσκι έστρωσε στον Σβαμπ το σουτ κόντραρε στον Σάκχοφ και έφυγε κόρνερ.

Στο 77’ ο Μπίσεσβαρ ανατράπηκε στη περιοχή από τον Μισελέν ο Ιταλός ρέφερι Βαλερί έδειξε πέναλτι.  Ο Κούρτιτς από την άσπρη βούλα έγραψε το 2-0 κλειδώνοντας τη νίκη για τον ΠΑΟΚ. Ο Μοχαμάντι στο 83’ με πλασέ από την καρδιά της άμυνας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά το τέρμα δεν μέτρησε ποτέ καθώς ο Ανσαριφάρντ ήταν εκτεθειμένος και παρενοχλούσε τον Πασχαλάκη σύμφωνα με υπόδειξη από το VAR. Στα λεπτά που απέμειναν τίποτα δεν άλλαξε και ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε τη νίκη στο ντέρμπι με 2-0 με κορυφαίο τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ.

Διαιτητής: Πάολο Βαλέρι (Ιταλία)

Κίτρινες: Σίντκλεϊ, Αντρ. Ζίφκοβιτς, Σφιντέρσκι, Εσίτι, Ανσαριφάρντ, Λε Ταλέκ,

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ, Μιχάϊ, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Σβαμπ (75′ Εσίτι), Κούρτιτς, Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς (74΄Μουργκ- 88′ Μιτρίτσα), Μπίσεσβαρ (92′ Λύρατζης) και Σφιντέρσκι (90′ Ακπομ).

ΑΕΚ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Στάνκοβιτς, Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (75΄ Μοχαμαντί), Σιμάνσκι (60′ Ανσαριφάρντ), Λε Ταλέκ (85′ Σιμόες) , Γέβτιτς (60′ Σάκχοφ), Γκαρσία (86′ Τάνκοβιτς), Τσούμπερ και Αραούχο

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ