30 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Φωτιά με εγκλωβισμένους στο 3ο Δημοτικό Σχ. Καρπενησίου, το σενάριο της ετήσιας άσκησης της Πυροσβεστικής (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Την Πέμπτη 4 Απριλίου 2024, στις 10 το πρωί, διεξήχθη η ετήσια άσκηση της Πυροσβεστικής στο Καρπενήσι

Οι εκπαιδευτικές ασκήσεις που πραγματοποιούν κάθε χρόνο οι κατά τόπους πυροσβεστικές υπηρεσίες, βοηθούν το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος να εξασκηθεί σε διάφορες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και να είναι προετοιμασμένο για την αντιμετώπιση ποικίλων περιστατικών, ενώ παράλληλα στοχεύουν στην αύξηση της αποτελεσματικότητας των επιχειρήσεων, στη βελτίωση της συνεργασίας, της εμπιστοσύνης και της επικοινωνίας μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων.

Σήμερα, Πέμπτη 4 Απριλίου 2024, στις 10 το πρωί, διεξήχθη η ετήσια άσκηση της Πυροσβεστικής στο Καρπενήσι. Το σενάριο προέβλεπε πυρκαγιά στο λεβητοστάσιο του 3ου Δημοτικού Σχολείου και εγκλωβισμό τριών ατόμων. Ο απεγκλωβισμός εκπαιδευτικού από τη σχολική αίθουσα του ΣΤ’2 τμήματος, έγινε με τη χρήση σκάλας, φορείου και σχοινιών, με εναέρια μεταφορά από τον 1ο όροφο στο προαύλιο του σχολείου. Νωρίτερα, ο Δ/ντής του 3ου Δ.Σ. Καρπενησίου, Δημήτρης Αντωνίου, είχε ειδοποιήσει την Π.Υ. Καρπενησίου για την πυρκαγιά και τα εγκλωβισμένα άτομα, ενώ οι μαθητές/τριες είχαν εκκενώσει με ασφάλεια το κτήριο.

Συμμετείχαν στην άσκηση πυροσβεστικές δυνάμεις από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρπενησίου και τη ΔΙ.ΠΥ.Ν. Ευρυτανίας, ενώ πήραν μέρος το ΕΚΑΒ Καρπενησίου, η Διεύθυνση Αστυνομίας Ευρυτανίας. Κλήθηκε το προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Ευρυτανίας, κλιμάκιο του ΔΕΔΔΗΕ κ.α. Για τη σημασία της διαρκούς εκπαίδευσης και επιχειρησιακής εγρήγορσης των πυροσβεστών, μίλησε στα Ευρυτανικά Νέα ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ν. Ευρυτανίας, πύραρχος Στέργιος Φυσέκης.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ