30 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Φωτιά σε δασική έκταση στο Στένωμα Ευρυτανίας, ευτυχώς δεν πήρε διαστάσεις – Επέμβαση της πυροσβεστικής από το Καρπενήσι

Την κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων προκάλεσε συμβάν δασικής πυρκαγιάς σε ορεινή έκταση πλησίον του χωριού Στένωμα Ευρυτανίας, την Παρασκευή 12/4/24.

Νωρίς το πρωί, περίπου στις 07:30, κάτοικος της Π. Βίνιανης αντιλήφθηκε καπνό και ειδοποίησε το 199. Το σημείο όπου είχε εκδηλωθεί φωτιά ήταν σε υψόμετρο 1.140 μέτρων, απέναντι από το Στένωμα.

Εκεί έφθασαν γρήγορα τρία οχήματα και έξι πυροσβέστες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρπενησίου, μαζί με ένα όχημα και δύο πυροσβέστες από τη ΔΙΠΥΝ Ευρυτανίας, που κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

Η φωτιά έκαψε μόνο πεσμένους, ξερούς κορμούς δέντρων και ευτυχώς δεν επεκτάθηκε στο παρακείμενο ελατόδασος, σε μια ημέρα όπου οι άνεμοι είναι ενισχυμένοι και ο κίνδυνος εκδήλωσης και επέκτασης πυρκαγιών, ιδιαίτερα αυξημένος. Για τα αίτια της φωτιάς θα διενεργηθεί προανάκριση από το αρμόδιο τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σύμφωνα με στοιχεία από την Πυροσβεστική, το πρώτο τρίμηνο του 2024 οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν εμφανίζονται ελαφρώς αυξημένες σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2023. Συγκεκριμένα το α’ τρίμηνο του 2024 έχουν εκδηλωθεί 2.378 αγροτοδασικές πυρκαγιές, ενώ το α’ τρίμηνο του 2024 είχαν εκδηλωθεί 2.367 αγροτοδασικές πυρκαγιές. Για το λόγο αυτό μάλιστα, το Πυροσβεστικό Σώμα εξέδωσε ανακοίνωση εφιστώντας την προσοχή των πολιτών ώστε να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα και μέσα πυροπροστασίας καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν εκδηλωθεί αρκετές δασικές και αγροτοδασικές πυρκαγιές, κυρίως κατά την καύση φυτικής ύλης και υπολειμμάτων καλλιεργειών

φωτογραφία αρχείου

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ