8 Δεκεμβρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Φωτιά στα Βίλια: Οι Πολωνοί πυροσβέστες ξεκουράζονται στη σκιά του πυροσβεστικού οχήματος – Η φωτογραφία που συγκινεί

Τα έδωσαν όλα για να δαμάσουν τη φωτιά στα Βίλια και να μην επεκταθεί προς  το Πόρτο Γερμενό. Έλληνες πυροσβέστες αλλά και Πολωνοί συνάδελφοί τους έδωσαν και δίνουν σκληρή μάχη με τις φλόγες και τις αναζωπυρώσεις.

Απέναντι από τη μεγάλη φωτιά στα Βίλια στέκονται για δεύτερο 24ωρο συνολικά 240 πυροσβέστες – συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων ομάδων πεζοπόρων τμημάτων και 82 οχήματα συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ.

Στην πρώτη γραμμή του πύρινου μετώπου παραμένουν και οι δυνάμεις που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα από την Πολωνία – 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα.

Click4more: Φωτιά στα Βίλια: Από ένα κούτσουρο πεύκου ξεκίνησαν όλα – Οι πρώτες εικόνες από την καταστροφή

Κάποιοι Πολωνοί πυροσβέστες, αποκαμωμένοι από τη μάχη με την πύρινη λαίλαπα,  ξέκλεψαν λίγο χρόνο για να ξεκουραστούν κατά γης, στον ίσκιο μπροστά από το πυροσβεστικό τους όχημα.

Μπορεί η πλάστιγγα στα Βίλια να γέρνει υπέρ τους, και ο πόλεμος να μην έχει ακόμα κερδηθεί, ωστόσο, οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των Πολωνών «δασοκομάντος» δεν πρέπει και δεν θα ξεχαστούν.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ

To άρθρο Φωτιά στα Βίλια: Οι Πολωνοί πυροσβέστες ξεκουράζονται στη σκιά του πυροσβεστικού οχήματος – Η φωτογραφία που συγκινεί δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ