20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Φωτιά στην Αχαΐα: Πάνω από 3.000 στρέμματα έγιναν στάχτη – Τι έδειξε ο δορυφόρος

Καταστροφικό ήταν το πέρασμα της πύρινης λαίλαπας από την Αχαΐα κάνοντας στάχτη χιλιάδες στρέμματα.

Ο περιβαλλοντικός δορυφόρος Sentinel-2 «είδε» στις 12:30 το μεσημέρι της Κυριακής 01/08 τις καμένες περιοχές στην Αχαΐα. Σύμφωνα με τις εικόνες του δορυφόρου και τους υπολογισμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών /meteo.gr, οι καμένες περιοχές ξεπερνούν σε έκταση τα 3.000 στρέμματα.

Σημειώνεται όμως ότι καθόσον η φωτιά δεν είχε τεθεί ακόμη σε πλήρη έλεγχο, ο αριθμός αυτός αναμένεται να αλλάξει. Στον χάρτη με καφέ αποχρώσεις παρουσιάζονται οι καμένες περιοχές.

Σε ύφεση η φωτιά 

Στο μεταξύ σε ύφεση είναι, όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου σε δασική έκταση στην περιοχή Ζήρια, της Αιγιάλειας.

Σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική, υπάρχουν διάσπαρτες εστίες φωτιάς, οι οποίες αντιμετωπίζονται από τις ισχυρές επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης, που αποτελούνται από 294 πυροσβέστες με 77 οχήματα και επτά πεζοπόρα τμήματα, καθώς και το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων.

Επίσης, πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα πραγματοποιούν ρίψεις νερού ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο δήμαρχος Αιγιάλειας, Δημήτρης Καλογερόπουλος, «η φωτιά δεν απειλεί κάποια κατοικημένη περιοχή».

 

To άρθρο Φωτιά στην Αχαΐα: Πάνω από 3.000 στρέμματα έγιναν στάχτη – Τι έδειξε ο δορυφόρος δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ