25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Φωτιά στη Σάμο: Δύσκολη νύχτα στο Κοκκάρι – Έχουν εκκενωθεί ξενοδοχεία και σπίτια

Σε δύσβατη περιοχή προς τη θέση Μάνα Κοκκαρίου καίει η δασική πυρκαγιά στους Βουρλιώτες στη Σάμο.

Οι ισχυροί άνεμοι στη Σάμο συνέτειναν στη δημιουργία ισχυρού μετώπου στην περιοχή που είναι δύσκολα προσεγγίσιμη από τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Προληπτικά, μια και η πυρκαγιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, εκκενώθηκαν δύο ξενοδοχεία και τρείς κατοικίες στη περιοχή Άγιος Φανούριος.

Με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, κλιμάκιο της Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΚΑΕΕ) βρίσκεται στη Σάμο για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Τα εναέρια μέσα αποχώρησαν με τη δύση του ηλίου και πλέον στη μάχη για τη φωτιά βρίσκονται 50 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 16 οχήματα. Επίσης στο σημείο βρίσκονται εθελοντές πυροσβέστες των κλιμακίων του νησιού και υδροφόρες ΟΤΑ.

Πηγή: samos24.grΠηγή: samos24.grΠηγή: samos24.gr

Έκτακτη ανακοίνωση του Δήμου Ανατολικής Σάμου

Στις 17:30 και ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη οι τεράστιες προσπάθειες κατάσβεσης, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το θέμα χρήσης νερού στις περιοχές Κοκκαρίου και πόλεως Σάμου.

«Εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς η οποία πλησιάζει σε σημείο υδροδότησης, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ στην ευρύτερη περιοχή του Κοκκαρίου καθώς και στη πόλη της Σάμου. Υπάρχει άμεση και έκτακτη ανάγκη.».

To άρθρο Φωτιά στη Σάμο: Δύσκολη νύχτα στο Κοκκάρι – Έχουν εκκενωθεί ξενοδοχεία και σπίτια δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ