29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

(ΦΩΤΟ) Μια παράσταση αντάξια του μεγέθους του Μίκη Θεοδωράκη, απόλαυσε το κοινό του Καρπενησίου. Μουσική, χορός & θέατρο στο συνεδριακό

Το μακρόσυρτο χειροκρότημα στο φινάλε της μουσικοθεατρικής παράστασης «Αξιος Εστί», το βράδυ του Σαββάτου (26/3) στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου, αποτύπωσε με τρόπο εύγλωττο τα συναισθήματα που κυρίευσαν το κοινό επί σχεδόν δύο ώρες, στο μεγάλο αφιέρωμα για τον «αθάνατο» Μίκη Θεοδωράκη.

Η σύμπραξη Πολιτιστικού Συλλόγου, Δήμου Καρπενησίου, ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ και Δημοτικής Φιλαρμονικής ήταν απολύτως επιτυχημένη καθώς κατάφερε να αποτίσει – με τον δέοντα σεβασμό – φόρο τιμής σε έναν από τους σπουδαιότερους Έλληνες, μια από τις πολύπλευρες προσωπικότητες που έχει αναδείξει ετούτος ο τόπος, τον άνθρωπο που μέσα από τις ιδιοφυείς μελωδικές συνθέσεις του και τους πολιτικούς αγώνες κατάφερε να θέσει την Ελλάδα στο επίκεντρο του κόσμου ολόκληρου.

Ο Γιάννης Ρίτσος είχε κάνει ίσως την πιο χαρακτηριστική και εύστοχη περιγραφή για τον μουσικό, ειρηνιστή και ακτιβιστή Μίκη Θεοδωράκη: «Όλα σ’ αυτόν είναι μεγάλα: ανάστημα, χέρια, πόδια, φωνή, γέλιο, κίνηση – όλα στον υπερθετικό βαθμό – ούτε στιγμή δεν θα βρούμε τον Μίκη σε χαλάρωση, πάντα σε έξαρση. Όλος μια τεντωμένη χορδή, αέναα παλλόμενη, αδιάκοπα ανταποκρινόμενη και στο πιο ανεπαίσθητο νεύμα της Ιστορίας, σε κάθε νεύμα της Ιστορίας, σε κάθε νεύμα από το ‘μέσα’ του κόσμου».

Η μουσικοθεατρική παράσταση, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 7.30 το απόγευμα του Σαββάτου (26/3) καθήλωσε τους θεατές, αφού για πρώτη φορά συμμετείχαν ταυτόχρονα επί σκηνής ηθοποιοί, μουσικοί και χορευτές (όλων των ηλικιών), αποδεικνύοντας πως ο τόπος έχει το ανθρώπινο κεφάλαιο να υποστηρίξει παραγωγές επαγγελματικών προτύπων.

Τη συλλογή του υλικού για τον Μίκη Θεοδωράκη, την επεξεργασία-επιμέλεια κειμένων, τη διδασκαλία και σκηνοθεσία, είχε αναλάβει η Νεκταρία Ευσταθιάδου, τη Δημοτική Φιλαρμονική διηύθυνε η Ευαγγελία Βάρσου (συμμετείχε και στο θεατρικό κομμάτι ως αφηγήτρια), στο τραγούδι ήταν ο -εξαιρετικός- Αλέξανδρος Τσιωνάς, στη διδασκαλία χορού ο Μπάμπης Ντόκας και την ευθύνη της σκηνής είχε η Ρούλα Βαστάκη. Ένας εκ των πρωταγωνιστών επί σκηνής ήταν ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου, Ηλίας Τσώνης.

Δήμος Καρπενησίου: “Θα μας μείνει αξέχαστη

Σε σχετική αναφορά για την παράσταση-αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, ο Δήμος Καρπενησίου σημειώνει τα εξής:

“Με μια μοναδική σύμπραξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου και της Δημοτικής Φιλαρμονικής τιμήσαμε τον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Έναν άνθρωπο που με τη στάση και τη δράση του δίδαξε την ενότητα,με το έργο του σύστησε τον Ελληνισμό και έκανε γνωστή τη χώρα μας σε όλο τον κόσμο και επηρέασε τη σύγχρονη ιστορία και τον πολιτισμό μας. Πολλά συγχαρητήρια στον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου Ηλία Τσώνη και σε όλα τα μέλη της του Συλλόγου, τη σκηνοθέτη της παράστασης Νεκταρία Ευσταθιάδου, την αρχιμουσικό της Φιλαρμονικής μας Ευαγγελία Βάρσου, όλους τους πρωταγωνιστές και συντελεστές της παράστασης και πολλά πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά της Φιλαρμονικής και στα μικρά παιδιά που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στη σκηνή! Αυτή η τόσο συγκινητική παράσταση θα μας μείνει αξέχαστη!”.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ