19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

(ΦΩΤΟ) Σκόνη και θέαμα στο Καρπενήσι, έφθασαν τα πρώτα πληρώματα του Hellas Rally Raid 2021 μετά από εξαντλητική ειδική

Περισσότεροι από 200 οδηγοί από κάθε γωνιά του πλανήτη καλούνται να ανταπεξέλθουν στις ειδικές διαδρομές του Hellas Rally Raid 2021 που βρίσκεται σε εξέλιξη και σήμερα (26/5) φθάνει στο Καρπενήσι. Ήδη, νωρίς το απόγευμα τα πρώτα πληρώματα άρχισαν να φθάνουν στο Αθλητικό Κέντρο, που είχε οριστεί ως σημείο τερματισμού της ημέρας.

Το διεθνές ράλλυ, που έχει ως βάση του την πόλη της Ναυπάκτου, ξεκίνησε στις 23 Μαΐου και ολοκληρώνεται στις 30 του ίδιου μήνα, με συμμετοχές από δεκάδες χώρες. Τα πληρώματα και τα οχήματά τους (μηχανές, «γουρούνες» και τύπου «μπάγκι») καλούνται να καλύψουν καθημερινά δεκάδες χιλιόμετρα σε κακοτράχαλους δασικούς δρόμους, προτού επιστρέψουν στη Ναύπακτο.

Πέρασμα μηχανής κοντά στα Κοκκάλια, με φόντο το επιβλητικό Βελούχι

Οδηγοί και μηχανές δοκίμασαν τα όριά τους σήμερα, καθώς το πρόγραμμα περιλάμβανε μια πολύ απαιτητική off road διαδρομή, με υψηλές θερμοκρασίες και σκόνη, μήκος σχεδόν… 400 χιλιομέτρων, με τελευταίο σταθμό το Καρπενήσι. Οι οδηγοί ξεκίνησαν από τη Ναύπακτο και προσέγγισαν την Αρτοτίνα Φωκίδας, προτού ανηφορίσουν για Γραμμένη Οξιά και κατόπιν διασχίσουν την κορυφογραμμή της Σαράνταινας, για να φθάσουν στα Κοκκάλια και τέλος, στο Καρπενήσι (Αθλητικό Κέντρο).

Λόγω της μεγάλης απόστασης που θα διανύσουν σήμερα, δεν θα επιστρέψουν στην Ναύπακτο αλλά θα διανυκτερεύσουν σε καταλύματα του Καρπενησίου, προτού στηθούν ξανά στη γραμμή της αφετηρίας νωρίς το πρωί της Πέμπτης (27/5), για μια ακόμα ειδική διαδρομή στην «καρδιά» της ηπειρωτικής Ελλάδας.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ