28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Χίος: Εκκληση βουλευτή Αν. Μιχαηλίδη στον Ν. Μηταράκη για το άταφο κοριτσάκι στον Εβρο

Έκκληση στον υπουργό μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη απευθύνει ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης, να προχωρήσει σε όλες εκείνες τις ενέργειες και τις συνεννοήσεις με τις τουρκικές αρχές ώστε να τερματίσει «η αθλιότητα», όπως την αναφέρει, με την κατάσταση προσφύγων- μεταναστών στον Εβρο και το άταφο σώμα ενός μικρού κοριτσιού.
«Τις τελευταίες μέρες συγκλονίζει η υπόθεση που μικρού κοριτσιού που παραμένει άταφο σε προσχωσιγενή νησίδα του Έβρου, έχοντας χάσει τη ζωή του από δάγκωμα ερπετού.
Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι το σώμα του άτυχου κοριτσιού εμβαπτίζεται στο νερό προκειμένου να καθυστερήσει η σήψη.
Η κατάσταση αυτή συνιστά πραγματική ύβρι, όχι μόνο για τη χώρα μας, αλλά και για την ανθρωπότητα ολόκληρη.
Παραβλέποντας κ. Υπουργέ τις θεμελιώδεις πολιτικές διαφορές μας, σας απευθύνω έκκληση να προχωρήσετε σε όλες εκείνες τις ενέργειες και στις απαραίτητες συνεννοήσεις με τις τουρκικές αρχές, προκειμένου να τερματιστεί άμεσα η αθλιότητα αυτή. Αυτονόητη επίσης αναγκαιότητα η διασφάλιση της ζωής και των υπολοίπων εγκλωβισμένων ανθρώπων που βρίσκονται εκεί».

Πικέτες για τα push back- αντίδραση Μηταράκη

Οι δύο Χιώτες βουλευτές το βράδυ του Σαββάτου βρέθηκαν δίπλα- δίπλα κατά τη διάρκεια της συναυλίας της Μαρία Φαραντούρη και του Taner Akyol στα πλαίσια του Μουσικού Φεστιβάλ Χίου στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης».
Μάλιστα κατά την είσοδο του υπουργού λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η συναυλία, μικρή ομάδα από θεατές σήκωσαν πρόχειρες πικέτες όπου σχημάτισαν τη φράση «STOP PUSH BACK». Ενώ στο τέλος της συναυλίας ο κ. Μηταράκης με τη συνοδεία του αποχωρώντας πρώτοι, με το που η Μαρία Φαραντούρη ξεκίνησε προς τα παρασκήνια, πιθανόν η ίδια ομάδα γιουχάισε τον υπουργό, χωρίς όμως να υπάρχει συμμετοχή από τους υπόλοιπους θεατές.

Φωτογραφίες με τις πικέτες δημοσίευσε ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης.
Λίγο αργότερα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, αναφερόμενος στο συμβάν σχολίασε σε ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

«Πέρασα πολύ ωραία στη συναυλία χθες, έφυγα στο τέλος. Για μια φορά ο Γιάννης έχει δίκιο! Μια παρέα έγραψε ένα σύνθημα σε χαρτί στην αρχή της συναυλίας. Αυτό σημαίνει φιλελεύθερο δημοκρατικό κράτος, δικαίωμα διαμαρτυρίας χωρίς καμία επίπτωση. Σεβαστό! Αλλά κανείς δεν τους έδωσε σημασία. Γιατί οι Χιώτες νιώσαμε τις επιπτώσεις της πολιτικής ανοικτών συνόρων της αριστεράς. Οι Χιώτες, οι Έλληνες, απαιτούν την φύλαξη των συνόρων μας, όπως προβλέπει το διεθνές δίκαιο. Θα συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα, θα κρίνουν οι πολίτες στις εκλογές του 2023».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ