24 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Χίος: Πως πήγαν οι υποψήφιοι στις πανελλαδικές- Πρωτιά από εκπαιδευτικό

Το 73% των υποψηφίων της Χίου στα Γενικά Λύκεια έγραψαν πάνω από τη βάση, εκ των οποίων το 11% αρίστευσε, ενώ το 23% έγραψε μεταξύ 15,1-18,4.


Αντίστοιχα στα ΕΠΑΛ το ποσοστό πάνω από τη βάση έφτασε στο 64%, εκ των οποίων αρίστευσε το 9% και το 17% έγραψε μεταξύ 15,1-18,4.
Ικανοποιητικά χαρακτήρισε τα αποτελέσματα ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χίου Αιμιλιανός Ευαγγελινός, ο οποίος τόνισε ότι αυτοί οι μαθητές και μαθήτριες, λόγω κορονοϊού, δεν είχαν δώσει εξετάσεις στο Λύκειο.

Πρωτιά εκπαιδευτικού
Πρώτη μεταξύ των αριστούχων είναι μια εκπαιδευτικός από το 2ο Λύκειο Χίου! Η Μαρία Φερλέ έγραψε 18,5 έκθεση, 18,9 αρχαία, 19,2 Ιστορία και 20 Λατινικά. Και για τη Νομική που μάλλον θα είναι η πρώτη της επιλογή συγκεντρώνει 19.150 μόρια.
Επικοινωνήσαμε μαζί της και την βρήκαμε στην Αθήνα, κοντά στη φοιτήτρια κόρη της, δεν περίμενε αυτή την πρωτιά, νοιώθει ευχαριστημένη από την προσπάθεια της και τώρα θα αποφασίσει ποια σχολή θα δηλώσει, αφού τη μεγάλη της αγάπη την υπηρετεί χρόνια τώρα ως φιλόλογος στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Και τώρα μηχανογραφικά
Αυτή θα είναι από εδώ και πλέον η αγωνία των υποψηφίων. Να προσέξουν και να συμπληρώσουν σωστά τα μηχανογραφικά τους δελτία, που τουλάχιστον στο παρελθόν ίσχυε να δηλώσουν αυτό που επιθυμούν περισσότερο. Τώρα οι μαθητές δοκιμάζουν τις επιλογές τους στις διάφορες εφαρμογές που υπάρχουν στο διαδίκτυο για να υπολογίσουν μόρια ανάλογα με τη σχολή προτίμησης.
Εν αναμονή των βαθμολογιών και στα ειδικά μαθήματα, ώστε να γίνει η συμπλήρωση των μηχανογραφικών. Οι βάσεις αναμένονται φέτος το πρώτο 15ήμερο του Αυγούστου.

ΧΙΟΣ-ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΕΛ 2022
ΧΙΟΣ-ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΠΑΛ 2022

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ