28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Χανίφ Κιουρέισι: Ο Βρετανός συγγραφέας νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος στα άκρα

Ο Βρετανός συγγραφέας και σεναριογράφος Χανίφ Κιουρέισι, γνωστός από την ταινία «Ωραίο μου πλυντήριο», έπεσε στην Ιταλία και «είδε τον θάνατό του», αφηγήθηκε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι νοσηλεύεται και δεν μπορεί να κινήσει χέρια και πόδια.

«Την επομένη των Χριστουγέννων, στη Ρώμη (…) έπεσα», ανέφερε ο 68χρονος συγγραφέας στο Twitter. «Έβλεπα τον Μο Σαλάχ να σκοράρει απέναντι στην Άστον Βίλα, έπινα την μπίρα μου, όταν αισθάνθηκα ίλιγγο. Έσκυψα μπροστά και έπεσα. Συνήλθα λίγα λεπτά αργότερα, μέσα σε μια λίμνη αίματος».

I had just seen Mo Salah score against Aston Villa, sipped half a beer, when I began to feel dizzy. I lent forward and put my head between my legs; I woke up a few minutes later in a pool of blood, my neck in a grotesquely twisted position, my wife on her knees beside me.

— Hanif Kureishi (@Hanifkureishi) January 6, 2023

«Νόμιζα ότι θα πέθαινα, πίστευα ότι μου έμεναν ακόμη τρεις ανάσες. Είμαι στο νοσοκομείο. Δεν μπορώ να κουνήσω χέρια και πόδια. Δεν μπορώ να ξύσω τη μύτη μου, να τηλεφωνήσω, να φάω. Όπως φαντάζεστε, είναι εξευτελιστικό (για μένα) και ταυτόχρονα είμαι βάρος για τους άλλους», συνέχισε, διευκρινίζοντας ότι χειρουργήθηκε στη σπονδυλική στήλη.

«Προς το παρόν, δεν ξέρουμε αν κάποια μέρα θα μπορέσω να ξαναπερπατήσω ή να κρατήσω ένα στιλό».

Ο Κιουρέισι, από Πακιστανό πατέρα και Αγγλίδα μητέρα, θέτει το θέμα της ενσωμάτωσης στα πολλά μυθιστορήματα, σενάρια και θεατρικά έργα που έχει γράψει. Είναι γνωστός για το σενάριο της ταινίας «Ωραίο μου πλυντήριο» που σκηνοθέτησε ο Στίβεν Φρίαρς. Στο πρώτο του μυθιστόρημα, τον «Βούδα των προαστίων», αφηγείται με χιούμορ την καθημερινότητα ενός εφήβου που θέλει με κάθε τρόπο να φύγει από τα προάστια όπου μεγάλωσε για να εξερευνήσει το Λονδίνο, τη δεκαετία του 1970.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ