26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Χείμαρρος λάσπης λόγω κατολίσθησης στο Ν. Μικρό Χωριό – Επιστράτευσε μηχανήματα ο Δήμος για τον καθαρισμό

Η Ευρυτανία συνεχίζει να καταγράφει προβλήματα από την πρόσφατη κακοκαιρία, με τις αρμόδιες τοπικές αρχές να καλούνται να διαχειριστούν ζημιές και καταστροφές σε δίκτυα και υποδομές.

Λίγο μετά τις 9 πρωί της Τετάρτης, 15 Δεκεμβρίου, στην περιοχή του Νέου Μικρού Χωριού της ΔΕ Ποταμιάς, μια μεγάλης έκτασης κατολίσθηση ψηλά στο βουνό της Χελιδόνας, προκάλεσε την κάθοδο όγκων λάσπης και φερτών υλικών.

Ο χείμαρρος λάσπης από πέτρες, βράχια, κορμούς δέντρων κ.α. κατέληξε σε ρέμα που διέρχεται δίπλα από το χωριό και καταλήγει στον ποταμό Καρπενησιώτη. Δεν απειλήθηκαν άμεσα περιουσίες.

(ΦΩΤΟ: Γιάννης Αρώνης)

Το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη -αν και εξασθενημένο- και παρακολουθείται στενά, ενώ απαραίτητη κρίθηκε η επέμβαση μηχανημάτων του Δήμου Καρπενησίου με σκοπό τον καθαρισμό και αποσυμφόρηση του ρέματος από τα φερτά υλικά και τη λάσπη, ώστε η ροή του χειμάρρου να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή και να μη συναντά εμπόδια. Στο σημείο βρέθηκε και ο δήμαρχος Καρπενησίου, Νίκος Σουλιώτης.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος, με αίτημά του προς τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό, και τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ευρυτανίας, Αριστείδη Τασιό, ζήτησε να κηρυχθεί ο Δήμος Καρπενησίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τον Δήμο τις τελευταίες ημέρες δημιούργησαν μεγάλες και εκτεταμένες ζημιές σε πάνω από 15 περιοχές του δήμου.

«Στον Δήμο Καρπενησίου οι ζημιές είναι πολλές και εκτεταμένες», λέει ο κ. Σουλιώτης.

Αναλυτικό ρεπορτάζ για την επόμενη ημέρα της μεγάλης κακοκαιρίας στην Ευρυτανία, θα διαβάσετε στα Ε.Ν. που κυκλοφορούν

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ