28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Χειμερινές εκπτώσεις – Άνοιγμα καταστημάτων: Με SMS 2 στο 13033 η επίσκεψη στα μαγαζιά

Χειμερινές εκπτώσεις – Άνοιγμα καταστημάτων: Με SMS 2 στο 13033 η επίσκεψη στα μαγαζιά

ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ – LOCKDOWN: Με τις χειμερινές εκπτώσεις ανεβάζουν και πάλι ρολά τα καταστήματα. Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη λειτουργία των καταστημάτων.

Στις 07.00 το πρωί της Δευτέρας 18 Ιανουαρίου 2021 σηκώνει ρολά το λιανεμπόριο, οι επιχειρήσεις αισθητικής αλλά και τα κομμωτήρια. Η επαναλειτουργία της αγοράς, γίνεται ωστόσο με ιδιαίτερα αυστηρούς κανόνες και συνδυάζεται με την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων.

Για την επίσκεψη σε καταστήματα λιανικής πώλησης, απαιτείται η αποστολή SMS με τον αριθμό 2 στο 13033. Το μήνυμα θα έχει ισχύ δύο ωρών, εντός των οποίων ο καταναλωτής θα πρέπει να ολοκληρώσει τις αγορές του. Σε αυτό το διάστημα μπορεί να εισέλθει σε όποιο κατάστημα θέλει αρκεί να έχει χώρο, σύμφωνα με τις νέες διατάξεις που αφορούν τη λειτουργία των καταστημάτων.

Χωρίς χρονικό περιορισμό θα είναι τελικά οι επισκέψεις σε κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής΄, απαιτείται ωστόσο η αποστολή SMS και το ραντεβού θα πρέπει να καταγράφεται σε ειδικό βιβλίο πελατών της επιχείρησης, ώστε σε περίπτωση που χρειαστεί να μπορεί να γίνει ιχνηλάτηση.

Κάθε κατάστημα, θα πρέπει να έχει αναρτήσει στην είσοδο σε εμφανές σημείο τον μέγιστο αριθμό ατόμων που επιτρέπεται να έχει μέσα με βάση τα τετραγωνικά. Ο αριθμός των πελατών εντός των επιχειρήσεων καθορίζεται από την αναλογία ένας πελάτης για κάθε 25 τετραγωνικά μέτρα και αποστάσεις δυο μέτρων μεταξύ των πελατών. Αυτό σημαίνει ότι σε ένα μαγαζί 50 τετραγωνικών μπορούν να εισέλθουν έως δύο πελάτες, στα 100 τετραγωνικά έως 4 και στα 150 τμ έως 6.

Ειδικά στα εμπορικά κέντρα, η αναλογία αυτή ισχύει και για τους κοινόχρηστους χώρους, όπως και οι αποστάσεις οι οποίες θα πρέπει να τηρούνται παντού, όπως για παράδειγμα στις κυλιόμενες σκάλες.

Σε ό,τι αφορά στο χρονοδιάγραμμα ανοίγματος των υπόλοιπων δραστηριοτήτων, σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα ληφθούν αποφάσεις για το κυνήγι και το ψάρεμα, ενώ στις προτάσεις που είναι υπό συζήτηση είναι και η επαναλειτουργία των πρακτορείων ΠΡΟΠΟ, με αυστηρούς κανόνες και κατάλογο πελατών.

To άρθρο Χειμερινές εκπτώσεις – Άνοιγμα καταστημάτων: Με SMS 2 στο 13033 η επίσκεψη στα μαγαζιά δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ