25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Χορούς & τραγούδια απ’ όλη την Ελλάδα απόλαυσε το κοινό του Καρπενησίου, στην έναρξη του 9ου φεστιβάλ του Πολιτιστικού (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Με το 9ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου, άνοιξε, από το κατάμεστο αμφιθέατρο της Βασικής Βιβλιοθήκης, το βράδυ της Παρασκευής (22/7), η αυλαία των Γιορτών Δάσους 2022.

Έξι χορευτικά σωματεία και συνολικά 200 άνθρωποι ήρθαν στην ευρυτανική πρωτεύουσα με αφορμή το φεστιβάλ, χαρίζοντας μια πολύ όμορφη βραδιά στο κοινό -με τον δέοντα σεβασμό στην παράδοση- και δίνοντας συνέχεια σε μια εκδήλωση που έχει εξελιχθεί σε θεσμό και… αφετηρία των θερινών πολιτιστικών δρώμενων στον τόπο μας. Χόρεψαν, το «Λύκειο Ελληνίδων» Λάρισας, οι «Χοροστάτες» Θεσσαλονίκης, οι «Χοροστάτες» Κατερίνης, ο Χορευτικός Όμιλος «Ειρήνη» Ν. Ηρακλείου Αττικής, ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος Αναβύσσου «Χ.Λ.Ο.Α» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρπενησίου, ενώ ακολούθησε γλέντι μέχρι αργά στο Αθλητικό Κέντρο.

“Οι Γιορτές Δάσους κήρυξαν σήμερα (σ.σ. 22/7) την έναρξή τους με το Φεστιβάλ του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου. Για ακόμη μια χρονιά, η μεγάλη αυτή πολιτιστική γιορτή σηματοδοτεί την έναρξη των εκδηλώσεών μας. Έξι παραδοσιακά σωματεία παρουσίασαν ένα πλούσιο πρόγραμμα με χορούς από κάθε γωνιά της Ελλάδας και της Μικράς Ασίας. Την έναρξη έκανε ο οικοδεσπότης Πολιτιστικός Σύλλογος Καρπενησίου και ακολούθησαν το Πολιτιστικό Σωματείο Χοροστάτες Θεσσαλονίκης, το Λύκειο Ελληνίδων Λάρισας, το Πολιτιστικό Σωματείο Χοροστάτες Κατερίνης, η Ειρήνη Ν. Ηρακλείου και ο Χορευτικός Σύλλογος Καππαδοκών Αναβύσσου. Πολλά συγχαρητήρια στον δικό μας Πολιτιστικό Σύλλογο Καρπενησίου για τη μοναδική πολιτιστική προσφορά τους στον τόπο μας αλλά και σε όλα τα φιλοξενούμενα σωματεία!”, αναφέρει για την 1η ημέρα του φεστιβάλ (και των Γιορτών Δάσους) ο Δήμος Καρπενησίου.

Το 9ο φεστιβάλ του Πολιτιστικού συνεχίζεται και σήμερα, Σάββατο 23 Ιουλίου 2022. Θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο χορών, ενώ παράλληλα ο γνωστός φωτογράφος μόδας, Μιχάλης Παππάς, θα φωτογραφήσει φορεσιές της περιοχής μας και όχι μόνο. Το ίδιο βράδυ, στις 8.00μμ, επίσης στο Αμφιθέατρο της Βασικής Βιβλιοθήκης θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου «Η Παραδοσιακή φορεσιά της Μυρίκης» με προσκεκλημένη την συγγραφέα Δρ Ράνια Αντωνίου. Για το βιβλίο θα μιλήσει η Δρ. Μαρία Παναγιωτοπούλου, Προϊσταμένη Γ.Α.Κ. Ευρυτανίας, ο κ. Ιωάννης Δημητρίου, τέως διευθυντής της ανδρικής ιματιοθήκης του Λυκείου Ελληνίδων, η κα Γιούλη Μάλαινου, αναπληρώτρια προϊσταμένη Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καρπενησίου, καθώς και η ίδια η συγγραφέας. Θα ακολουθήσει παρουσίαση παραδοσιακών ενδυμάτων σε στυλ επίδειξης – ντεφιλέ, ενώ η βραδιά θα κλείσει με έντεχνο ζωντανό πρόγραμμα.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ