20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Χρήστος Παππάς: Ποιος είναι ο άνθρωπος που καταδικάστηκε για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης

Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι γιος αξιωματικού του στρατού, συνεργάτη της Χούντας των Συνταγματαρχών και ιδρυτικού μέλους της Χρυσής Αυγής.

Ο Χρήστος Παππάς, εργάστηκε ως στέλεχος πωλήσεων και υπήρξε ιδρυτής των εκδόσεων Ηλιοφόρος εκδίδοντας βιβλία εθνικιστικού περιεχομένου. Αναφέρεται ως μέλος της νεολαίας της ΕΠΕΝ και αργότερα, διετέλεσε ιδρυτικό μέλος της Χρυσής Αυγής. Στενός συνεργάτη του Νίκου Μιχαλολιάκου, έχει βαφτίσει την κόρη του…

Στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου 2012 εξελέγη βουλευτής επικρατείας με την Χρυσή Αυγή, ενώ την ίδια θέση κατέλαβε και στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015. Είναι παντρεμένος και έχει 3 παιδιά.

Προφυλάκιση, αποφυλάκιση και καταδίκη

Στις 29 Σεπτεμβρίου 2013 προφυλακίστηκε, με την σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα – ανακριτών, με την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Το Δεκέμβριο του ίδιου έτους απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης που είχε καταθέσει. Αποφυλακίστηκε στις 29 Μαρτίου 2015 μετά την παρέλευση του 18μηνου από τη σύλληψή του.

Τον Οκτώβριο του 2020 καταδικάστηκε από το τριμελές εφετείο Αθηνών σε 13 χρόνια φυλάκισης. Η Ελληνική Αστυνομία δεν μπόρεσε να τον εντοπίσει, με αποτέλεσμα να είναι καταζητούμενος μέχρι σήμερα που τελικά συνελήφθη.

Τον έπιασαν σε σπίτι στην περιοχή του Ζωγράφου, όπου τον έκρυβε πρόσωπο του περιβάλλοντος του. 

Click4More: Συνελήφθη ο Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής

Σε έρευνα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας που είχε γίνει στο παρελθόν και συγκεκριμένα το 2013  στο σπίτι του Παππά στην Ανατολή Ιωαννίνων, βρέθηκαν δύο όπλα χωρίς άδεια και πλήθος από ναζιστικά memorabilia. Μεταξύ άλλων,βρέθηκαν δύο φωτογραφίες στις οποίες εμφανίζεται να είναι ντυμένος με την επίσημη στολή των SS χαιρετώντας ναζιστικά μπροστά από ναζιστική σημαία, ενώ στην δεύτερη να φοράει το περιβραχιόνιο των ναζί.

Σε άλλο φωτογραφικό υλικό παρουσιάζεται με την οικογένειά του να χαιρετάει ναζιστικά, να μαθαίνει στα παιδιά του να χαιρετούν ναζιστικά, ενώ ευχετήριες κάρτες του ίδιου και της συζύγου του φέρουν τη σβάστικα και χρονολογία σύμφωνα με ημερολόγιο που ξεκινά από το έτος γέννησης του Χίτλερ.

Πάντως ο Χρήστος Παππάς αρνείται κάθε σχέση με τον γερμανικό εθνικοσοσιαλισμό και τις ιδέες του Χίλτερ.

Με πληροφορίες από τη wikipedia

 

To άρθρο Χρήστος Παππάς: Ποιος είναι ο άνθρωπος που καταδικάστηκε για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ