29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Χωρίς μουσική η επανέναρξη της εστίασης, στις 22.45 θα κλείνουν τα καταστήματα, με κωδικό 6 τα SMS

Τις συνθήκες που θα λειτουργήσουν τα καταστήματα εστίασης, από τη Δευτέρα 3 Μαΐου, ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την πανδημία του υπουργείου Υγείας, το απόγευμα της Μ. Τετάρτης (28/4).

Συγκεκριμένα, θα επιτρέπεται για όλα τα καταστήματα εστίασης και καφέ η χρήση υπαίθριων χωρών, υπό τους όρους που έχουν τεθεί, και μόνο για καθήμενους. Στο Καρπενήσι οι προετοιμασίες των καταστημάτων (καφέ, φαγητό κ.α.) για την επανέναρξη έχουν ήδη ξεκινήσει και στην κεντρική πλατεία τα τραπεζοκαθίσματα τοποθετήθηκαν ξανά. Η διατήρηση απαγόρευσης των διαπεριφερειακών μετακινήσεων κατά τη διάρκεια του Πάσχα, πάντως, που συνεπάγονται μειωμένες αφίξεις ετεροδημοτών και επισκεπτών, θέτουν εξ αρχής χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών για τους επαγγελματίες του κλάδου.

Πάντως, στα μαγαζιά δεν θα επιτρέπεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και λειτουργίας τους, η μουσική· εκτιμήθηκε, από τους ειδικούς, ότι θα αυξηθεί η εκπομπή σταγονιδίων (καθώς οι πελάτες θα αναγκάζονται να μιλούν πιο δυνατά/φωναχτά λόγω μουσικής), εξού και η απόφαση.

Από τη Δευτέρα 3/5 για τη μετακίνηση σε κατάστημα εστίασης και καφέ θα χρησιμοποιείται ο κωδικός “6”.

Εξάλλου, από τις 3 Μαΐου το πέρας κυκλοφορίας καθορίζεται στις 11 το βράδυ. Τα καταστήματα εστίασης και τα καφέ θα κλείνουν το αργότερο στις 22.45. «Σε κάθε περίπτωση, όλοι θα πρέπει να βρισκόμαστε στα σπίτια μας στις 23:00», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι σήμερα θα υπάρξουν διευκρινιστικές ανακοινώσεις από το υπουργείο Οικονομικών σε σχέση με τους κωδικούς που θα ανοίξουν και που αφορούν στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και για άλλα θέματα που αφορούν στους εργαζομένους σε αυτά. 

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ