25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Χωρίς παθολόγους έμεινε το Γεν. Νοσοκομείο Καρπενησίου. Κατεπείγον αίτημα του Διοικητή για άμεση μετακίνηση ιατρού (BINTEO)

Μια (ακόμα) δύσκολη συγκυρία βιώνει το Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου, που εσχάτως έμεινε χωρίς παθολόγους.

Όπως λέει στα Ευρυτανικά Νέα ο Διοικητής του Γ.Ν. Καρπενησίου, κ. Δημήτρης Καρατσίκης, από τους τρεις υπηρετούντες παθολόγους, οι δύο βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια και ο τρίτος βρέθηκε την Τρίτη (13/12) θετικός στον κορονοϊό. Με κατεπείγον έγγραφό του προς την 5η Υ.ΠΕ., ο διοικητής ζητά την άμεση μετακίνηση ιατρού ώστε να καλυφθούν τα κενά. «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να περάσουν αυτές οι δύσκολες ημέρες», δηλώνει ο κ. Καρατσίκης, σημειώνοντας ότι «ανάσα» θα δώσει στο τοπικό νοσοκομείο η επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στα καθήκοντά τους, από τις αρχές του 2023.

Παράλληλα, ο διοικητής αναφέρεται και σε περιστατικό διασποράς covid-19 στην Παθολογική Κλινική, με συνολικά έντεκα περιθαλπόμενους να προκύπτουν θετικοί τα τελευταία 24ωρα. Σε έξαρση είναι, εξάλλου, τις τελευταίες εβδομάδες, οι ιώσεις και η γρίπη. «Είναι πάρα πολλά τα παιδάκια που έρχονται στα εξωτερικά ιατρεία της Παιδιατρικής, ίσως γιατί τα δύο προηγούμενα χρόνια που φορούσαν μάσκες, δεν μολύνθηκαν και δεν ανέπτυξαν αντισώματα, με αποτέλεσμα φέτος να έχουμε πληθώρα περιστατικών», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Καρατσίκης.

Τονίζει, τέλος, με έμφαση ότι «η πανδημία είναι ακόμη εδώ» και απευθύνει έκκληση στους άνω των 60 και στους πάσχοντες από υποκείμενα νοσήματα, να εμβολιαστούν με την 4η ενισχυτική δόση.

Βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Δημήτρη Καρατσίκη
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ