29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Χωρίς πανηγύρια και το εφετινό καλοκαίρι στην Ευρυτανία; Θα γίνονται μόνο σε νομούς με εμβολιασμένους άνω του 50% του πληθυσμού

Αναφορά και στη διοργάνωση εμποροπανηγύρεων έκανε, το απόγευμα της Τετάρτης (9/6), κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας και την άρση επιπλέον μέτρων λόγω της επιδημιολογικής βελτίωσης, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο Ευρυτάνας υφυπουργός σημείωσε ότι τα πανηγύρια θα επιτρέπονται μόνο όταν το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων στις περιφερειακές ενότητες ξεπερνά το 50%.

Σε αυτή την περίπτωση, σε νομούς όπως η Ευρυτανία -πιθανότατα- δεν θα διεξαχθούν εμποροπανηγύρεις, καθώς παρότι ο ρυθμός εμβολιασμών χαρακτηρίζεται ικανοποιητικός από τις αρμόδιες αρχές, εντούτοις η… στρέβλωση υπολογισμού των μόνιμων κατοίκων με βάση την απογραφή του 2011, θέτει πολύ ψηλά τον πήχη.

Στην Ευρυτανία, από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα -πέντε μήνες από την έναρξη της Επιχείρησης «Ελευθερία»- έχουν πραγματοποιηθεί 3.749 ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί (με δύο δόσεις των εμβολίων Pfizer & AstraZeneca ή τη μία δόση του J&J), ποσοστό που αντιστοιχεί στο 18,6% του μόνιμου πληθυσμού.

Το όριο του 50% μοιάζει, τουλάχιστον για την ώρα, μακρινό -αν όχι “άπιαστο”…

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ