6 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Χωρίς χιόνια, αλλά με αισθητή παγωνιά. Στους -10c έπεσε το πρωί η θερμοκρασία στην Ευρυτανία

Όπως αναμενόταν, σφοδρές χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στην ανατολική Ελλάδα λόγω του σαρωτικού περάσματος της κακοκαιρίας «Ελπίδα». Σε Εύβοια και Αττική, σε πολλές περιοχές το χιόνι ξεπέρασε ακόμα και το μισό μέτρο, προκαλώντας χάος στους δρόμους και σοβαρά προβλήματα στα δίκτυα υποδομών. Χιλιάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν ακόμα και για 20 ώρες στην Αττική Οδό, καθώς και σε άλλες κεντρικές αρτηρίες του λεκανοπεδίου.

Η Ευρυτανία δεν επηρεάστηκε από την «Ελπίδα», καθώς τέτοιου είδους διαταραχές αφορούν τα ανατολικά προσήνεμα, στο νοητό τόξο Σποράδες – Εύβοια – Βοιωτία – Φθιώτιδα – Αττική – νησιά Αιγαίου – Κρήτη. Οι χιονοπτώσεις στον νομό ήταν ισχνές, με το κύριο γνώρισμα του καιρού να είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες -που διατηρούνται για μέρες.

Το πρωί της Τρίτης (25/1) σημειώθηκαν ξανά συνθήκες ισχυρού παγετού, με το θερμόμετρο στη Μυρίκη Καρπενησίου να δείχνει -9,5 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην ευρυτανική πρωτεύουσα η θερμοκρασία έπεσε στους -8,4 βαθμούς. Αναμένεται και σήμερα ολικός παγετός, δηλαδή δεν θα καταγραφούν θετικές θερμοκρασιακές τιμές.

Πανελλαδικά, οι χαμηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν στα χιονοδρομικά κέντρα Βόρας (Καϊμάκτσαλαν) στην Πέλλα (-19,3 βαθμοί Κελσίου) και στο Σέλι Ημαθίας (-18,1), ενώ στον Νέο Καύκασο Φλώρινας ο υδράργυρος έδειξε -16,5 και -16 στο Λαϊλιά Σερρών. Στους -15 βαθμούς έπεσε η θερμοκρασία στο Νευροκόπι Δράμας όπως και στον ‘Αγιο Παύλο Ημαθίας. Στη Φλώρινα, το θερμόμετρο το πρωί έπεσε στους -12,7, στα Γρεβενά στους -12,6 και στην Κοζάνη στους -10,4 βαθμούς.

Τα επόμενα 24ωρα η παγωνιά θα αποκλιμακωθεί σταδιακά, παρόλα αυτά το κρύο θα είναι και πάλι αισθητό. Δεν αναμένονται φαινόμενα, με τη λιακάδα να κυριαρχεί στην Ευρυτανία.

(περισσότερα για την εξέλιξη του καιρού, στα Ε.Ν. που κυκλοφορούν αύριο)

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ