28 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Χωρίς χιόνι αλλά με δεκάδες συμμετοχές το 1ο Snow Trail, με εκκίνηση και τερματισμό στη Δομνίστα Ευρυτανίας (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Η απουσία χιονοσκεπούς εδάφους, ουδόλως πτόησε τους δεκάδες δρομείς που συμμετείχαν στο 1ο Snow Trail, το πρωί του Σαββάτου (24/2), με εκκίνηση και τερματισμό την όμορφη Δομνίστα Ευρυτανίας.

Ο Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος Σκοπιάς Ευρυτανίας, με την αρωγή του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Δομνίστας, οργάνωσε έναν διαφορετικό αγώνα ορεινού τρεξίματος, με δωρεάν συμμετοχή και με στόχο να αναδείξει τις ομορφιές της ευρυτανικής φύσης. «Η εγκατάλειψη των ορεινών χωριών είναι μία πραγματικότητα, για αυτό οι πολιτιστικοί σύλλογοι των χωριών πρέπει να έχουν ρόλο μέσα από δράσεις στη διατήρηση της μνήμης και της ύπαρξης των όμορφων χωριών μας», λέει στην εφημερίδα ο Γιάννης Λιάτσος, από τη Σκοπιά, εμπνευστής και υπεύθυνος του αγώνα.

Περί τους 50 δρομείς πήραν εκκίνηση στις 10 το πρωί του Σαββάτου (24/2) από την πλατεία της Δομνίστας και έτρεξαν συνολικά 16χλμ (750μ. υψομετρικά) στη διαδρομή: Δομνίστα – Σκοπιά – Τρία Αλώνια – Ψηλός Σταυρός – Δομνίστα.

Νωρίς το μεσημέρι απονεμήθηκαν μετάλλια στους τερματίσαντες και κύπελλα στην πρώτη τριάδα των ανδρών και γυναικών, ενώ στον τερματισμό υπήρχε ειδικός κουμπαράς για την οικονομική ενίσχυση προς τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων ΑμεΑ Ευρυτανίας.

Στην Κατηγορία Γυναικών, νικήτρια αναδείχθηκε η ΜΠΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΑ με χρόνο 1 ώρα και 31 λεπτά, με 2η την ΤΑΣΟΛΑΜΠΡΟΥ ΜΙΡΚΑ (2ω) και στην 3η θέση τη ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ ΝΙΚΗ (2.05). Στην Κατηγορία Ανδρών, ταχύτερος ήταν ο ΜΠΡΙΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (1.34), ενώ στο δεύτερο και στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν δύο Ευρυτάνες: ο ΜΑΝΤΖΙΟΥΤΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ τερμάτισε στη 2η θέση με 1.40 και ο ΣΙΤΑΡΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ήτα 3ος με 1.50.

Τα Ευρυτανικά ΝΕΑ βρέθηκαν στη Δομνίστα και σας μεταφέρουν όσα έγιναν στο 1ο Snow Trail.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ