27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Χόρεψαν στο αντάμωμα των Συγκρελλιωτών. Ο “Μάρκος Μπότσαρης” στον Καραβόμυλο Φθιώτιδας (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Έντονο ήταν το ευρυτανικό στοιχείο στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Συγκρέλλου, στον Καραβόμυλο Φθιώτιδας

Παρουσία μελών και φίλων του, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Συγκρέλλου Ευρυτανίας «Η Αγία Παρασκευή», πραγματοποίησε εκδήλωση που περιλάμβανε τον ετήσιο χορό και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Μετά την επιτυχημένη, αντίστοιχη εκδήλωση που είχε γίνει για τους Συγκρελλιώτες της Αθήνας (28/1, Πετρούπολη), ο σύλλογος διοργάνωσε μια όμορφη παραδοσιακή βραδιά και επί φθιωτικού εδάφους, το περασμένο Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2024, στο Hotel Tsamantanis, στην περιοχή του Καραβόμυλου.

Εκεί βρέθηκε και χορευτικό τμήμα γυναικείο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Μάρκος Μπότσαρης», έπειτα από σχετική πρόσκληση που έλαβε και αποδέχθηκε πρόθυμα η Ενορία Ευρυτάνων Αγίων Καρπενησίου. Με την καθοδήγηση της χοροδιδασκάλου, Δήμητρας Λάππα, το τμήμα παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς και ανέβασε το κέφι. Νωρίτερα την ίδια ημέρα, οι εκδρομείς από το Καρπενήσι είχαν επισκεφθεί την Ιερά Μονή Αγίου Βλασίου Στυλίδας.

«Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός του συλλόγου μας (…). Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συγχωριανούς και φίλους, τα χορευτικά του συλλόγου μας καθώς και το χορευτικό του “Μπότσαρη” που μας χάρισαν μια υπέροχη βραδιά», αναφέρει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Συγκρέλλου με αφορμή το ετήσιο αντάμωμα.

«Μετά από πρόσκληση του πολιτιστικού συλλόγου Συγκρέλλου Ευρυτανίας “Η Αγία Παρασκευή” στον ενοριακό ναό των Ευρυτάνων Αγίων για συμμετοχή στον ετήσιο χορό τους και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας τους, φίλοι του ναού μας και μέλη του χορευτικού τμήματος του συλλόγου “Μάρκος Μπότσαρης” παρευρεθήκαμε το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου στον Καραβόμυλο Στυλίδας. Περάσαμε ένα υπέροχο βράδυ γεμάτο μουσική και χορό! Σας ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση!», αναφέρει, αντίστοιχα, ο Π.Σ. «Ο Μάρκος Μπότσαρης».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ