26 Μαρτίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Χ. Ακάρ: Κάποιοι πολιτικοί στην Ελλάδα κοιμούνται, ονειρεύονται και πρέπει να ξυπνήσουν

Διάλογο με την Ελλάδα ζητά ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, κατηγορώντας παράλληλα τη χώρα μας για «παράλογες δηλώσεις».

«Είμαστε υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων μέσω διαλόγου στο πλαίσιο του νόμου και των σχέσεων καλής γειτονίας. Ο διάλογος από μόνος του δεν σημαίνει επίλυση των προβλημάτων. Αλλά δεν είναι επίσης δυνατή η επίλυση προβλημάτων χωρίς διάλογο. Αποδίδουμε σημασία στις συμβουλευτικές συνομιλίες, στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και στις διαδικασίες τμηματοποίησης του ΝΑΤΟ και κάνουμε ό,τι μπορούμε για τη συνέχισή τους» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ακάρ.

«Δύο από τις συναντήσεις για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα και μία στην Άγκυρα. Περιμένουμε εδώ και δύο χρόνια να έρθει η ελληνική αντιπροσωπεία στην Άγκυρα για την τέταρτη συνάντηση, η οποία θα έπρεπε να είχε πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα. Αλλά δεν ήρθαν. Προσκαλώ τον Έλληνα ομόλογό μου στην Τουρκία κάθε φορά που συναντιόμαστε, διότι οι καλές σχέσεις μεταξύ των υπουργών συμβάλλουν στη δημιουργία ατμόσφαιρας για την επίλυση των προβλημάτων. Ωστόσο, κάθε φορά ο ομόλογός μου αναβάλλει την πρόσκληση/επίσκεψη για διάφορους λόγους. Αυτή είναι η κατάσταση» πρόσθεσε ο Ακάρ και σημείωσε ότι στην τελευταία συνάντηση του ΝΑΤΟ είπε στον Έλληνα ομόλογό του ότι τα προβλήματα δεν μπορούν να λυθούν με συνάντηση στο πόδι, γι αυτό και επανέλαβε την πρόσκληση.

«Η Τουρκία δεν αποτελεί απειλή για καμία χώρα, ούτε είναι μια χώρα που θα υποκύψει σε απειλές. Κάποιοι πολιτικοί και κάποιοι στρατιωτικοί στην Ελλάδα σχεδόν κοιμούνται, ονειρεύονται. Πρέπει να ξυπνήσουν τώρα. Θα πρέπει να δουν την πραγματικότητα και να δράσουν αναλόγως» τόνισε.

«Παρά τις παράλογες, παράνομες δηλώσεις, έχουμε υπογραμμίσει σε όλες τις εκκλήσεις μας ότι τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν μέσω του διαλόγου. Έχουμε 20 προβλήματα; Τονίσαμε ότι τουλάχιστον 3 ή 5 από αυτά μπορούν να επιλυθούν με συνομιλίες αντιπροσωπείας και ακόμη και αν δεν μπορούν να επιλυθούν, μπορούν να διατηρηθούν υπό έλεγχο και να αντιμετωπιστούν με τρόπο που δεν θα βλάψει την περιοχή και τη συμμαχία στο ΝΑΤΟ. Το να λέμε ότι δεν θα καταπατήσουμε τα δικαιώματά μας δεν αποτελεί απειλή. Ο διάλογος δεν αποτελεί αδυναμία. Μην αναλώνεστε στις υποκινήσεις από άλλους. Πατήστε τα πόδια σας στο έδαφος» κατέληξε.

Ανταπόκριση: Αριάνα Φερεντίνου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ