4 Δεκεμβρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Χ. Θεοχάρης στο Πρώτο: Αρχές Αυγούστου εκλογές αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία- Δεν αποκλείουμε συνεργασία a priori όπως κάνει το ΠΑΣΟΚ (audio)

«Εμείς θέτουμε τα διλήμματα όπως είναι πραγματικά. Η χώρα αυτή τη στιγμή χρειάζεται μια κυβέρνηση ισχυρή για να υλοποιήσει βαθιές αλλαγές και τομές που τις έχουμε όλοι ανάγκη» επισήμανε ο Χάρης Θεοχάρης, υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, για το ενδεχόμενο να πάμε σε τρίτες κάλπες το καλοκαίρι.

«Αυτό θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός» είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως στην περίπτωση που δεν πάρει αυτοδυναμία η ΝΔ, στο ζήτημα των συνεργασιών «το ΠΑΣΟΚ πριν προλάβει να έρθει το αποτέλεσμα έχει πει σε όλους τους τόνους ότι δεν συνεργάζεται με την Νέα Δημοκρατία».

Το ΠΑΣΟΚ αποκλείει να υπάρχει οποιαδήποτε λύση, υπογράμμισε, προσθέτοντας «εμείς είμαστε διατεθειμένοι να συνομιλήσουμε αν θα υπάρχουν και οι προϋποθέσεις συνεργασίας, προγραμματικές και οι υπόλοιπες. Προφανώς δεν το αποκλείουμε a priori όπως κάνει το ΠΑΣΟΚ».

Ειδικά σε σχέση με τον χρονικό ορίζοντα που θα μπορούσε να διεξαχθεί μια τρίτη εκλογική αναμέτρηση αν χρειαστεί, ο κ. Θεοχάρης στο πρακτικό κομμάτι, εάν υπάρχει δηλαδή, τεχνικά τρόπος να παραταθεί η διακυβέρνηση της υπηρεσιακής κυβέρνησης και να πάμε παραπάνω από τις 5-6 εβδομάδες που είναι ο συνολικός χρόνος, επισήμανε πως δεν υπάρχει.

«Το Σύνταγμά μας είναι πολύ συγκεκριμένο. Τριάντα μέρες είναι ο μέγιστος χρόνος από τη στιγμή που διαλυθεί η Βουλή. Άρα αναγκαστικά είμαστε μέσα στον Αύγουστο. Η Βουλή θα διαλυθεί κάποια στιγμή στις αρχές Ιουλίου διότι παίρνει κάποιες μέρες μέχρι να ορκιστούν οι νέοι βουλευτές και να διαλυθεί η Βουλή. Άρα μιλάμε για 5 Ιουλίου και 30 μέρες είναι το μέγιστο που θα γίνουν οι εκλογές, που σημαίνει αρχές Αυγούστου, στην περίπτωση που δεν δοθεί αυτοδυναμία στην ΝΔ» ανέφερε ο κ. Θεοχάρης.

«Χρειάζεται αυτοδυναμία η χώρα και επειδή η μόνη πρόταση διακυβέρνησης που υπάρχει στο τραπέζι είναι αυτή της Νέας Δημοκρατίας, αυτή η επιλογή που έγινε ήδη πολύ καθαρή θυμίζω, την 21η Μαΐου ο ελληνικός λαός με αυτό το εκλογικό σύστημα έδωσε 170 βουλευτές στη Νέα Δημοκρατία, άρα πολιτικά έχει αποφασίσει. Συνεπώς αυτό που χρειάζεται τώρα να γίνει είναι να επικυρωθεί, να καθαρογραφεί η απόφαση του ελληνικού λαού» είπε καταλήγοντας ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ