19 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

“Ψυχοφθόρα η αποχή από τα γήπεδα”. Νικηφόρα επιστροφή Λιάγκα στην αγωνιστική δράση της Super League 2

Μοιάζει απίστευτο αλλά είναι αληθινό, καθώς το πρωτάθλημα της Super League 2 ξεκίνησε σήμερα (16/1) μετά από… 10 μήνες αποχής από τις επίσημες υποχρεώσεις. Ο 21χρονος ποδοσφαιριστής του Λεβαδειακού, Παναγιώτης Λιάγκας, που αγωνίστηκε βασικός στη νικηφόρα πρεμιέρα της ομάδας του, εκτός έδρας με αντίπαλο τον Καραϊσκάκη Άρτας (0-2 / 8′ Μυτίδης, 55′ Μύγας), μίλησε στα Ευρυτανικά Νέα.

Η κλήρωση του πρωταθλήματος της SL 2 είχε διενεργηθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου, καθώς η ελπίδα τότε ήταν να ξεκινήσει η δράση μέσα στον Οκτώβριο, όμως μια σειρά από θέματα, όπως δικαστικές υποθέσεις και η μη συμφωνία με την ΕΡΤ για ικανοποιητικό τηλεοπτικό συμβόλαιο, προκάλεσαν καθυστερήσεις. Αποτέλεσμα ήταν να έλθει το δεύτερο λοκντάουν και να παγώσει εκ νέου κάθε αγωνιστική δράση στο δεύτερο τη τάξη πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

Η απόφαση ελήφθη κατόπιν των διαβεβαιώσεων για αυστηρότατη τήρηση των ειδικών υγειονομικών πρωτοκόλλων, τα οποία προβλέπουν και εβδομαδιαίο μοριακό έλεγχο, ενώ συνεκτιμήθηκε ο σχετικά περιορισμένος αριθμός αθλητών που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα και οι οποίοι έχουν ξεκινήσει εδώ και εβδομάδες καθημερινές προπονήσεις, αλλά και η μέχρι στιγμής απουσία επιβάρυνσης του επιδημιολογικού φορτίου, εξαιτίας αυτών των δραστηριοτήτων.

«Να βρούμε αγωνιστικό ρυθμό»

Δέκα (10) μήνες συμπληρώθηκαν από τον τελευταίο επίσημο αγώνα που έδωσε ο Λεβαδειακός, στο πλαίσιο του πρωταθλήματος της Super League 2. Ήταν στις 8/3/2020 όταν οι Βοιωτοί, με τον Παναγιώτη Λιάγκα στη βασική ενδεκάδα, υποδέχθηκαν τα Χανιά (0-0). Το Σάββατο 16/1 ο γεννημένος τον Νοέμβριο του 1999 αμυντικός επέστρεψε στην αγωνιστική δράση και βοήθησε την ομάδα του να αποδράσει με τη νίκη από την Άρτα. Ο Λιάγκας αγωνίστηκε στη βασική 11άδα και είχε καλή απόδοση.

«Ήταν ιδιαίτερα ψυχοφθόρα η πολύμηνη αποχή από τα γήπεδα», λέει στα Ευρυτανικά Νέα ο Λιάγκας, που όλο αυτό το διάστημα προσπάθησε να διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο φυσικής κατάστασης ώστε να είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στην επανέναρξη του πρωταθλήματος. Είναι πράγματι δύσκολο, παραδέχεται, για έναν νέο ποδοσφαιριστή με όρεξη και θέληση να αγωνίζεται και να αποκομίζει πολύτιμες εμπειρίες σε επίσημα παιχνίδια, να καθηλώνεται για τόσο καιρό και να περιορίζεται σε –ατομικές ή ομαδικές- προπονήσεις.

Πάντως, οι απαιτήσεις της νέας σεζόν θα είναι, πιθανόν, αυξημένες, καθώς προκειμένου να καλυφθεί ο χαμένος χρόνος, σχεδιάζεται να διεξάγονται αγώνες τόσο κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου όσο και μεσοβδόμαδα.

Ο 21χρονος υψηλόσωμος αμυντικός δεν κρύβει πως μοναδικός στόχος για τον Λεβαδειακό είναι η άνοδος στην πρώτη επαγγελματική κατηγορία, ενώ οι προσωπικές του φιλοδοξίες αφορούν τη διαρκή αγωνιστική βελτίωση και την καθιέρωσή του στις βασικές επιλογές του τεχνικού, Σωτήρη Αντωνίου.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ