25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

“Ω γλυκύ μου έαρ…” / Κατάνυξη και συγκίνηση στην περιφορά των Επιταφίων στο κέντρο του Καρπενησίου – Πλήθος πιστών συμμετείχε (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πένθιμος χτύπος από τις καμπάνες μετέφερε το μήνυμα του θανάτου του Θεανθρώπου σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, πριν από το θαύμα της Ανάστασης…

Με την Ακολουθία του Επιταφίου, το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής (14/4), κορυφώθηκε το Θείο Δράμα των Παθών του Χριστού. Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα και έκδηλη θρησκευτική συγκίνηση, πλήθος κόσμου κατέκλυσε το κέντρο του Καρπενησίου κατά τη συνάντηση των Επιταφίων των ενοριών των Ιερών Ναών Αγίας Τριάδας και Παναγίας, λίγο πριν τις 10 το βράδυ.

Εκατοντάδες πιστοί, εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, αρχών και φορέων, ακολούθησαν τους Επιταφίους κατά την περιφορά στους κεντρικούς δρόμους, με τη Δημοτική Φιλαρμονική Καρπενησίου να συνοδεύει την πομπή από τον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας. Στη δέηση προεξήρχε ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιος, που απηύθυνε και μήνυμα στο συγκεντρωμένο πλήθος, στην κεντρική πλατεία.

Παρότι λίγο πριν την έναρξη της περιφοράς άρχισε να βρέχει, ο καιρός αποδείχθηκε εν τέλει σύμμαχος και επέτρεψε την ομαλή τέλεση των θρησκευτικών εκδηλώσεων, το βράδυ της Μ. Παρασκευής. Το ίδιο βράδυ, απ’ άκρη σ’ άκρη της Ευρυτανίας, οι πιστοί, κάτοικοι και επισκέπτες, συμμετείχαν με δέος και ευλάβεια στην περιφορά των επιταφίων, προσδοκώντας το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ