22 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ω γλυκύ μου έαρ… Με κατάνυξη και πλήθος πιστών η περιφορά των Επιταφίων στο κέντρο του Καρπενησίου, το βράδυ της Μ. Παρασκευής (ΒΙΝΤΕΟ)

Τη Μεγάλη Παρασκευή, την ημέρα της υπέρτατης θυσίας και «άκρας ταπεινώσεως» του Κυρίου, οι καμπάνες χτύπησαν πένθιμα σε όλη την Ευρυτανία

Ο Επιτάφιος Θρήνος της Μεγάλης Παρασκευής «Ω γλυκύ μου έαρ», ήχησε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας για να αποδώσει τον πόνο της Παναγίας για τον επίγειο θάνατο του μοναδικού Υιού της.

Με την Ακολουθία του Επιταφίου, το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής (3/5), κορυφώθηκε το Θείο Δράμα των Παθών του Χριστού. Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα και έκδηλη θρησκευτική συγκίνηση, πλήθος κόσμου κατέκλυσε το κέντρο του Καρπενησίου κατά τη συνάντηση των Επιταφίων των ενοριών των Ιερών Ναών Αγίας Τριάδας και Παναγίας, λίγο πριν τις 10 το βράδυ.

Εκατοντάδες πιστοί ακολούθησαν τους Επιταφίους κατά την περιφορά στους κεντρικούς δρόμους, με τη Δημοτική Φιλαρμονική Καρπενησίου να συνοδεύει την πομπή από τον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας. Στη δέηση προεξήρχε ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιος, που απηύθυνε και μήνυμα στο συγκεντρωμένο πλήθος, στην κεντρική πλατεία.

Έδωσαν το παρών, μεταξύ άλλων, η Βουλευτής Ευρυτανίας, Τζίνα Οικονόμου, ο Βουλευτής Δυτ. Αττικής & Αντιπρόεδρος της Βουλής, Θανάσης Μπούρας, ο Περιφερειάρχης Στ. Ελλάδας, Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας, Άρης Τασιός, η Αντιπεριφερειάρχης Δασικής Πολιτικής, Κατερίνα Καλαντζή, ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Χρήστος Κακαβάς, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Στ. Ελλάδας, Νίκος Σουλιώτης, ο τ. Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης κ.α.

Τη Μεγάλη Παρασκευή, την ημέρα της υπέρτατης θυσίας και «άκρας ταπεινώσεως» του Κυρίου, οι καμπάνες χτύπησαν πένθιμα σε όλη την Ευρυτανία

Απ’ άκρη σ’ άκρη της Ευρυτανίας, οι πιστοί συμμετείχαν με ευλάβεια στην περιφορά των επιταφίων, προσδοκώντας το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης. Στον χαιρετισμό του, μετά το πέρας της περιφοράς των Επιταφίων, ο επιχώριος ποιμενάρχης αναφέρθηκε στο “αιώνιο πρότυπο θυσίας και προσφοράς του Ιησού, που απορρέει από την αγάπη προς τον συνάνθρωπο”.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ