29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Όλα έτοιμα για τη 17η Γιορτή Τσίπουρου στη Δομνίστα Ευρυτανίας. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των 3ήμερων εκδηλώσεων

Με «συνταγή» γνωστή, απόσταξη του παραδοσιακού τοπικού τσίπουρου, κεράσματα, χορό, τραγούδι και άφθονο κέφι μέχρι αργά, η Γιορτή Τσίπουρου επιστρέφει στη Δομνίστα όπου πρωτοξεκίνησε και εξελίχθηκε σε θεσμό.

Οι εφετινές εκδηλώσεις θα είναι τριήμερες (28 με 30/10) και αποτελούν συνδιοργάνωση του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Δομνίστας με τον Δήμο Καρπενησίου και την ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας-Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας και τον ΟΠΑΣΤΕ, όπως και με την Τ.Κ. Δομνίστας. Χορηγοί επικοινωνίας είναι τα Ευρυτανικά Νέα και το www.evrytanika.gr.

Πρόγραμμα 3ημέρου Γιορτής Τσίπουρου

Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου, ημέρα εθνικής επετείου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει, νωρίς το πρωί Θεία λειτουργία – Δοξολογία και στις 11:00 επιμνημόσυνη δέηση & κατάθεση στεφάνων, καθώς και ομιλία – απαγγελία ποιημάτων στο Μνημείο των Πεσόντων, στην πλατεία του χωριού. Στις 12 το μεσημέρι θα κηρυχθεί η έναρξη της Γιορτής Τσίπουρου (με μουσική, τσίπουρο, τσιπουρόμελο και παραδοσιακά εδέσματα), ενώ το βράδυ οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν μουσική με τον ντι τζέι Μπάμπη Σιακαβέλας.

Το Σάββατο 29 Οκτωβρίου, από τις 11 το πρωί το χωριό θα μπει σε ρυθμούς γιορτής (μουσική με ντι τζέι, τσίπουρο, μεζέδες κ.α.), ενώ στις 5 το απόγευμα θα γίνει αναβίωση του εθίμου με παραδοσιακό πατητήρι. Στις 6 οι επισκέπτες θα παρακολουθήσουν χορευτική παρουσίαση από τον σύλλογο Παναγίας Καρπενησίου, στις 7μμ θα γίνει η έναρξη λαχειοφόρου και το κέφι θα αρχίσει να ανάβει μετά τις 8 το βράδυ, χάρη στη ζωντανή μουσική από δημοτική – λαϊκή ορχήστρα (Μαντέλος, Καψάλη, ίσουνάκας, Πλέτσας) και τις επιλογές του ντι τζέι. Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου το πρόγραμμα έχει ως εξής: Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσι Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου στις 7πμ και από τις 11πμ το γλέντι συνεχίζεται στην πλατεία· νωρίς το μεσημέρι θα γίνει και η παράδοση των δώρων της λαχειοφόρου αγοράς.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι την Πέμπτη 27/10 και ώρα 5μμ θα πραγματοποιηθούν τα θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου στη θέση “Υψηλός Σταυρός”, στα όρια Ευρυτανίας – Αιτωλοακαρνανίας, σε πολύ κοντινή απόσταση από τη Δομνίστα, παρουσία του Μητροπολίτη Καρπενησίου.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ